Kazım iyi futbolcu mu kötü futbolcu mu

Güncelleme Tarihi:

Kazım iyi futbolcu mu kötü futbolcu mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2009 11:20

İngiltere'de Londra'nın Leytonstone ilçesinde 1986 yılında doğan Colin Kazım'ın annesi Kuzey Kıbrıs Türk kökenli Emine Kazım ve babası da Antigua ve Barbuda kökenli Rodney Richards'dır.

Haberin Devamı

Kazım Kazım'ın fotoğrafları

5 yaşında topla tanışan milli oyuncu, Brighton'dan 31 Ağustos 2006'da Sheffield Unitedda oradan da 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Değişik kimliği ve kişiliği ile taraflı tarafsız herkesin dikkatini çeken Kazım, maç içindeki hareketleri, rakipleriyle girdiği mücadeleler ve dövmeleriyle bir anda yıldızlaştı.

İyi futbolunun karşılığında da Fatih Terim'in gözüne girdi ve A Milli Takım'a kadar yükseldi.

Zaman zaman yedek kaldı, İngiltere'ye gitmek istediğini dile getirdi. Sarı lacivertli yönetim ona destek oldu, kulübünde kaldı. Aragones ile yıldızı barışmadı ama teknik direktörlüğe Christoph Daum'un gelmesiyle silkindi takımda yer buldu, futboluyla vazgeçilmez oldu.

Performansı yükseliyor

S.Bükreş'e attığı golün dışında Galatasaray derbisinde Gökhan Zan ve Servet'i sahadan sildi. Forvette de ne kadar başaralı olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

Colin Kazım başarısının arkasındaki gücün ailesi olduğunu söylerken, özellikle babası ve kardeşi Ramish Richards, Daum'un arkasında oturup bir yandan yıldız oyuncuyu dizginlemeye, bir yandan da taktik vererek daha iyi oynamasını sağlıyor. Kazım'ın ailesi bir an olsun onu yalnız bırakmazken, maç sonrası da değerlendirme yapıyorlar.

Bütünlük arz ediyor

Kazım'ın kollarına 2 dövme motivi işleyen Sonat Gökdel Kazım'ın dövme tutkusunun eskiden geldiğini belirterek "Omuzundan başlayıp sağ ve sol kolları kapsayan dövme bir bütünlük arz ediyor ve kompozisyon niteliği taşıyor" dedi.

Bob Marley dinliyor

Kazım'ın en büyük zevki müzik dinlemek. Antrenmandaki koşu sırasında bile kulaklığını takarak rock müzik dinliyor. Evde, yolda, seyahatte genellikle Bob Marley'in şarkılarına takılıyor. Çocukluğunun geçtiği mahalledeki arkadaşları ile aynı tarzı seçti. Ayrıca köpeklere olan sevgisi de biliniyor. Evinde köpek besler, onlara geniş zaman ayırır.

Türkiye Kazım'ı tartışıyor...

İyi futbolcu mu? Kötü futbolcu mu?

Çok renkli bir oyuncu

FATİH TERİM: KAZIM'ın bana geldiğinde  hiçbir sorunu olmuyor. Bana gelene kadar sorunları hallediliyor olabilir. Yetenekli olmasa Milli Takım'a almazdım. Ailesine çok düşkün bir oyuncu. Ailesi ara sıra milli takım kamplarına geliyor, yemek yiyoruz. Ara sıra sevgilisi de gelir. Kazım idmanlarda ve kampta çok neşeli.

Haberin Devamı

En iyilerinden

HINCAL ULUÇ:  Kazım, Galatasaray defansını Halaç pamuğu gibi attı. Gökhan ile Servet'i kafa kafaya çaptırdı. Kazım, derbi maçta Fenerbahçe'nin en iyi oyuncularından biriydi.

Lakayt birisi değil

OĞUZ ÇETİN: Kazım öncelikle çok yetenekli bir futbolcu. Dünya futbolunda aranan çok güçlü bir fizik yapısına sahip hem santrafor hem de açık oynayabiliyor. Kazım hayata bizlerden farklı bir açıdan bakmakta. Bu durum siyahi insanların bir genetik yapı şeklidir. Milli Takım kampında arkadaşlarıyla iyi geçinen, uyumlu ve neşeli bir insan. Kesinlikle lakayıt birisi değil. Fenerbahçe'de geçen yıl aradığı özel ilgiyi bulamadığı için kopmuştu. Bu yıl ise durum çok farklı ve bu nedenle çok güzel bir çıkış yakaladı. Kısacası Kazım'ın özel ilgiye ihtiyacı var.

Haberin Devamı

Okşanması gerek

ERMAN TOROĞLU: Kazım santraforda çok verimli bir oyuncu. İki tane ağır adamın arasına koyduğun zaman ağlatır. F.Bahçeliler çok iyi bir şey yapmış ve yedek kulübesinin arkasına Kazım'ın babasını koymuşlar. Kazım aslında bebek gibi bir çocuk ama okşanması lazım. Sırtını sıvazlarsan ondan verim alabilirsin. Babasını oraya kim oturtturduysa iyi yapmışlar.

Kültürü farklı

METİN TEKİN: Kazım çok farklı bir kültürden geldiği için Türkiye'de bunu yansımaları görünüyor. Zaman zaman çok abartılı davranmış olabilir ancak bu tamamen geçmişi ve bugünü arasındaki kültür farklılığından. Kazım futbolla doğru bir ilişki yakalarsa kesinlikle çok başarılı bir futbolcu olacaktır.

Haberin Devamı

Eski hocası WARNOCK Kazım'ı değerlendirdi

Ayakları yere basıyor

Kazım Kazım'ı İngiltere'de Sheffield United'da iki yıl çalıştıran hocası Neil Warnock, Hürriyet'in Kazım ile ilgili sorularını yanıtlarken "Ben ona ayaklarını yerde tutarsan istediği herşeyi yapabileceğini söyledim. Onun başarısında katkım olduğu için çok mutluyum. Şu anda her zamankinden daha çok istediklerini yapabilecek gücü var. Her zaman başarılı olmak için hırsı vardı." diye konuştu.

"Nasıl bu noktaya geldi?" sorumuza şu anda Crystal Palace'ı çalıştıran Neil Warnock şu yanıtı verdi: "Ona dedim ki ‘Eğer çalışmazsan ve söylediğimi dinlemezsen, arkadaşlarınla pazar günü parkta gidip futbol oynarsın, fakat bundan para kazanamazsın.' Çok yetenekliydi ve sadece ayaklarını yere basması gerekiyordu. Şu anki durumu iyi. İlk Fenerbahçe'ye girdiğinde çok iyiydi. Sonraları bazı anlaşmazlıklar olsa da durumu düzeltti. Gençleri bilirsiniz bir sıcak bir soğuk olurlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!