"Kazanmak geleceğimiz için çok önemliydi"

Güncelleme Tarihi:

Kazanmak geleceğimiz için çok önemliydi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2011 15:57

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Kazanmak bizim geleceğimiz adına çok önemliydi" dedi.

Mehmet Özdilek, karşılaşmanın ardından yaptığı basın toplantısında, futbolcularının ilk 45 dakikada, antrenmanlarda çalıştıkları oyun düzeninin tam anlamıyla sahaya yansıttığını söyledi.

Baskılı ve tempolu bir oyun ortaya koyduklarını kaydeden Özdilek, "Çok pas yaparak pozisyona girdik. Bu sayede penaltı kazandık. İkinci golü bulduktan sonra rahatladık. Futbolcular o rahatlık ve özgüven duygusuyla geriye çok pas yaptılar. Bu paslar bize az kalsın pahalıya mal olacaktı. Kazanmak bizim geleceğimiz adına çok önemliydi. Değeri çok yüksek olan bir karşılaşmadan iyi oyunla güzel bir galibiyet aldık” dedi.

Futbolcularının coşkulu ve üretken bir oyun ortaya koyduğunu dile getiren Özdilek, bu oyunlarını sürdürerek 3 puan serisi yakalamak istediklerini belirtti.

Antalyasporlu genç oyuncu Emrah Başsan ise iyi bir oyun ortaya koyduklarını vurguladı. Sahada futbol adına ne gerekiyorsa yaptıklarını kaydeden Başsan, moralli gidecekleri Eskişehir deplasmanından da 3 puanla dönmek istediklerini kaydetti.

Kırmızı-beyazlıların Tunuslu futbolcusu Ali Zitouni ise iyi bir takım olduklarını dile getirdi. Karabükspor karşısında alınan 3 puanın kendisi için özel bir anlam ifade ettiğini belirten Zitouni, eşinin doğum günü olduğunu ve bu galibiyeti eşine armağan ettiğini söyledi.

Kardemir Karabükspor cephesi

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise kırmızı kart görene kadar oyunun istediği gibi gittiğini söyledi. Rakibi geride karşılamayı tercih ettiklerini ve hızlı ataklarla sonuca gitmek istediklerini belirten Korkmaz, kırmızı karttan sonra oyun şeklinin ve düzeninin bozulduğunu ifade etti.

FIFA kokartlı hakemlerin olayları daha dikkatli yorumlaması gerektiğini kaydeden Korkmaz, “Her maç bizim için kader maçı niteliğinde. Alacağımız ya da kaybedeceğimiz puanlar bizim geleceğimizi belirleyecek. Penaltı pozisyonunda olay dışarıda başladı içeriye taşındı. Yan hakemin orta hakeme bu pozisyonda yararlı olması gerekiyordu. Bence bu pozisyonda penaltı yoktu” dedi.

Rakipten eksik oynamalarına rağmen ikinci yarıda 3 net pozisyon bulduklarını belirten Korkmaz, “Oyuncularımın 10 kişi kalmasına rağmen verdiği mücadeleden memnunum. Takım olarak bazı sıkıntılarımız var, bu sıkıntıları zamanla çok çalışarak aşacağımızı sanıyorum. Önemli olan pozisyon vermeden bu sıkıntıları aşabilmek. Nispeten bunu yapabiliyoruz” diye konuştu.

Kardemir Karabüksporlu Bilal Kısa, oyunun kontrolünün Antalyaspor'un elinde olduğunu, istedikleri oyunu sergileyemediklerini kaydetti. Bu sene iyi oynamalarına rağmen golü erken bulamamanın sıkıntısını yaşadıklarını dile getiren Kısa, her hafta final niteliği taşıyan maçlara çıktıklarının altını çizdi.

Karşılaşmanın başında penaltı ve kırmızı kartın dezavantajını yaşadıklarını ve bu durumun kendilerini çok zor duruma soktuğunu ifade eden Ahmet Cebe ise sahadan bir puan ile ayrılabilme şansını değerlendiremediklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!