Kayseri'nin verimli toprakları, suyla buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Kayserinin verimli toprakları, suyla buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 11:03

Kayseri'nin verimli toprakları, suyla buluşuyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü aracılığıyla 2003’den bu yana Kayseri’de 27 sulama tesisinin inşaatını tamamlayarak 261 bin dekar zirai araziyi suya kavuşturdu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kayseri'de 12 sulama tesisinin de inşaatına devam ediyor.

Tamamladığı sulama tesisleriyle bölgedeki çiftçilere yıllık 167 milyon TL ek gelir sağlayan bakanlık, inşaatı devam eden tesisleri hizmete açarak yine çiftçilere 444 milyon TL ek gelir sağlamayı hedefliyor. Pınarbaşı Çerkezsöğütlü Göleti Sulaması, Bünyan Koyunabdal Barajı Sulaması, Sarıoğlan Ebulhayır Barajı Sulaması ile Kocasinan Sarımsaklı Elagöz ve Hasan Arpa YAS Sulama Şebekesi projelerinde yüzde 90’ın üzerinde fiziki gerçekleşme sağlayan Bakanlık, diğer projelerin inşaatlarını da bütün hızıyla sürdürüyor.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bakanlık olarak Kayseri’ye 2003’den günümüze 1 milyar 800 milyon TL tutarında yatırım yaptıklarını kaydederek, ''Biz Kayserimize 1 milyar 800 milyon TL tutarında yatırım yaptık ve bunun 1 milyon 700 bin TL’sini DSİ Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla gerçekleştirdik. Toplamda 6 barajı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Şu anda baraj, gölet ve sulama tesisi şantiyelerimiz arı gibi çalışıyor ve Kayseri’de sulanmadık arazi kalmasın diye gayret ediyoruz. Bugüne kadar yaptığımız muazzam yatırımları yapmaya ve Kayseri’nin bereketli topraklarına bereket katmaya devam edeceğiz'' dedi.

FOTOLU 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!