Kayseri’nin meraklı gelengileri ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’nin meraklı gelengileri ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 17:20

Kayseri’nin meraklı gelengileri ortaya çıktı

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/ KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ’de ‘Anadolu sincabı’ olarak bilinen gelengiler, Erciyes Üniversitesi yerleşkesi ile Erciyes Dağı eteklerinde ortaya çıkmaya başladı. Sevimli hayvanlar vatandaşın ilgisini çekiyor.
Kemirgenler takımının sincapgiller ailesine ait 38 tür ile temsil edilen, bir fareye veya sincaba benzeyen sevimli bir canlı olarak ifade ediliyor gelengi. ‘Anadolu sincabı’ olarak da tanımlanan bu küçük hayvanlar son günlerde Kayseri’de gün yüzüne çıkmaya başladı. Gündüzleri faal olan ve oyuklarda yaşayan gelengiler, Kayseri Erciyes Üniversitesi  (ERÜ) yerleşke alanında oldukça fazla. Hatta 2014 yılında bu nedenle ERÜ yerleşkesinin içinden geçen yoldaki refüje, ‘Dikkat Gelengi Çıkabilir’ yazılı levhalar da yerleştirilerek, sürücüler bu hayvanlar konusunda uyarıldı. Üniversite öğrencileri de zaman zaman karşılaştıkları gelengilerin videolarını görüntüleyerek sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyor.
Gelengiler, son günlerde Erciyes Üniversitesi kampus alanı içerisinde ve Erciyes Dağı eteklerinde ortaya çıkıp, vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Ayakta durup etrafı gözleyen gelengilere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bazı vatandaşlarda özellikle yavru gelengileri yakalayıp, seviyor ve daha sonra yeniden doğaya bırakıyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!