Kayseri'de "Nasıl Hafız Olunur, Nasıl Hafız Ölünür" konferansı

Güncelleme Tarihi:

Kayseride Nasıl Hafız Olunur, Nasıl Hafız Ölünür konferansı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 09:38

Kayseri'de "Nasıl Hafız Olunur, Nasıl Hafız Ölünür" konferansı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de,  Mümin Akan Kur’an Kursu’nda “Nasıl Hafız Olunur, Nasıl Hafız Ölünür” isimli konferans düzenlendi.

Marmara Üniversitesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa, İl Müftüsü Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Atıf Akşit, Tandoğan Topçu, Mehmet İzci, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Mustafa Germirli İ.H.O Müdürü Rüştü Yapıcı ve Kayseri’de hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarının öğreticileri katıldı. Programda açılış konuşması yapan İl Müftüsü Şahin Güven, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Marmara Üniversitesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çelik ise, "Konumuzun iki boyutu var; birincisi hafız nasıl olunur, diğeri de hafızlık korunarak bu hal üzere nasıl ölünür? Hafız olmak da zor, hafızlığı muhafaza ederek ölmek de zor. Hangisi daha zor diye sorulsa, cevabımız, ikincisinin daha zor olduğu yönünde gelecektir. Hafızlığı, Allahu Teala’nın bir lütfu olarak görülmeli ve bu nimetin şükrünü eda edebilmek gayret sarf edilmelidir. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, heyecanımızı devamlı bir şekilde diri tutabilmeliyiz hafızlık eğitiminde. Sonrasında, yaptığımız işin ehemmiyetine inanmalıyız. Rabbimizin kelamıyla muhatap olduğumuzun farkında olarak hareket etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Hafızlık sürecinin zor olduğunu bildiklerini belirten Çelik, "Bu zorlu süreçte, öğrencilerin kalplerine hitap edebilmeliyiz. Onları motive etmek ve yönlendirebilmek için elimizden gelen çabayı gösterebilmeliyiz. Kur’an-ı Kerim’in bazı ayetlerinde, özellikle Kalem Suresinde, onu ezberlemenin gerekliliğine yönelik işaretler var ve bunun da kolaylaştırıldığı ifade edilir" şeklinde konuştu.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!