Kayseri'de CHP ilçe binasının kundaklandığı öne sürüldü (4)

Güncelleme Tarihi:

Kayseride CHP ilçe binasının kundaklandığı öne sürüldü (4)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 18:19

Kayseri'de CHP ilçe binasının kundaklandığı öne sürüldü (4)

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLLERİ GELDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri'de kundaklanan CHP Hacılar ilçe binasında basın açıklaması yaptı. Açıklama sonrası Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de CHP'ye 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu.
Olay sonrası Niğde programını iptal eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Kayseri Milletvekili Çetin Arık, parti binasında basın açıklaması yaptı. Seyit Torun, "Böyle üzüntülü bir olayla burada bulunmak istemezdim. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Bu basite alınacak bir olay değil. 2-3 tane çapulcunun gelip yanıcı bir madde atarak ilçe binamızı yakma olayı değildir. Bu her yerde kullanıldıkları öfke dilinin bir yansımasıdır. Bu sokaktaki insanı tahrik ederek, ayrıştırarak, ötekileştirerek kullandıkları dilin bir yansımasıdır. Biz barış, demokrasi, hukuk, özgürlük, kardeşlik dedikçe maalesef kutuplaşmayı ortaya koyuyorlar. Her olayı siyasete endeksliyorlar. Bu ülkenin geleceği ile ilgili hiçbir konuyu umursamıyorlar. Varsa yoksa kendi iktidarlarının devamı. Bunun için her şeyi kullanabilecek durumdalar" diye konuştu. 
Torun, "Terör içimizdeydi şimdi dışımızdan da terör geliyor. Sınırlarımızda huzur ve barış vardı şimdi kavga, gözyaşı var. Geldiğimiz nokta bu. Yapılanlar bu kadar nefret dilinin sonucudur. Artvin'de Genel Başkanımızla teröristlerin saldırısını beraber yaşadık ama hala failleri yok. PKK dendi halen bulunmadı. PKK'ya karşı biz suikasta uğradık, HDP'liler tarafından hep biz eleştiriliyoruz ama yine sokağa çıktığımızda 'HDP ile siz berabersiniz' diyorlar. Oslo'da konuşan, İmralı'ya giden, çadır mahkemelerini kuran kimdi? Ne yaptıysa birlikte yaptılar. Ne oldu? 7 Haziran seçimleri Cumhurbaşkanının hoşuna gitmedi. 'Çözüm sürecini buzdolabına kaldırdım' dedi. Seçim süreci onun istediği gibi olsaydı buzdolabına kaldıracak mıydı? Yani her türlü işbirliğini yapan terörist başına övgüler dizen onlardı. Gelin görün ki bir algı yaratılıyor biz suçlu oluyoruz" dedi.
Çetin Arık ise "Bu ülkenin kurucu partisi, birlik ve beraberliğimizin teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisine sistematik bir şekilde saldırı oluyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı, Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'a yapılan saldırı ve bugünde Hacılar İlçesi'ndeki hain saldırı. Şu alçaklar çok iyi bilsinler ki biz dün bedel ödedik bugün de bedel ödemeye seve seve hazırız. Bu hain saldırı bizi asla yolumuzdan döndüremeyecektir. Biz bu karanlık insanları çok iyi biliyoruz. Bu karanlık insanlar daha öncede aynı sahneyi sergilediler. Aydınlarımızı yaktılar. Bu ülkenin birlik ve beraberliği için hepimiz yanmaya hazırız" ifadelerini kullandı.
Bu arada, Alperen Ocakları ziyareti için Kayseri'de bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de CHP İl teşkilatına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Destici, ülkenin bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ettiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!