Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşlarından PKK’ya ’Saldırılara Son Verin’ Çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşlarından PKK’ya ’Saldırılara Son Verin’ Çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 15:29

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları tarafından yapılan açıklamada, PKK’nın saldırıları şiddetle kınanarak, ’saldırılara son verin’ çağrısında bulunuldu
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları adına açıklama yapan Ahmet Taş, "2 yıldan bu yana devam eden çatışmasızlık süreci 7 Haziran seçimleri sonrası PKK’nın süreci bitirdiğini ilan edip devletin güvenlik güçlerine, kurumlarına, kamu ve özel sektöre ait araçlara saldırması, yolları mayınlayıp köprüleri yıkması, doğal gaz ve petrol boru hatlarına sabotajlara başlaması ile sona erdi.
7 Haziran seçimlerinin ardından özellikle Suruç katliamı ertesinde hız kazanan saldırılarda ;bugüne kadar çok sayıda polis, jandarma ve sivil vatandaş şehit düştü. Çok sayıda araç , iş makinesi, otobüs ve ticari araç PKK saldırılarında yakılarak imha edildi" dedi.
"Ülkemizde bir yandan yeni hükümet kurma çalışmaları devam ederken diğer yandan ülkede devlet ve millet güvenliğini sağlamak için PKK, DEAŞ ve DHKP-C gibi hukuk dışı, silahlı gruplara karşı da operasyonlar başlatılmak zorunda kaldı" diyen Taş, "Basına yansıyan bilgilere göre halen devam etmekte olan bu operasyonlarda bugüne kadar 400 ün üzerinde silahlı örgüt mensubu öldürüldü, 400 kadarı yaralandı ,binden fazla örgüt mensubu şüphelisi de sorgulanmak üzere göz altına alındı" ifadesinde bulunarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Kayseri gönüllü kültür Kuruluşları olarak, geçmişten bugüne millet ve devlet birliğinin her zaman yanında olma anlayışımızın devam edeceğini bildiriyor, son haftalarda yaşanan millet ve devlet bütünlüğümüze büyük zarar verdiğini düşündüğümüz terör saldırılarının sona ermesi için
PKK’ya çağrımız
Tüm saldırılara (Mayınla tuzak kurma, karakol basma, yol kesme, şantiye basma, iş makinası yakma dahil ) derhal son vermesi.
Ellerindeki silahları ilgili makamlara teslim etmesi,şehir ve kırsaldaki faaliyetlerini sonlandırması.
Her türlü talebini Türkiye Devleti yetkililerine ileterek çözümü için gereken girişimlere başlaması.
HDP’ye çağrımız
7 Haziran seçimleri sonrasında kamuoyuna açıkladıkları biz sırtımızı PYD’ye, YPG’ye ve PKK’ya dayadık söyleminden derhal vazgeçerek, seçimlerde kendilerine verilen oy desteğinin sırtlarını millete dayamaları için verildiğini hatırlamaları.
Kendilerine verilen desteğin milletin ve Türkiye’nin partisi ve hizmetkarı olmaları için verildiğini hatırlayarak bunun gereğini yapmalarıdır.
Ak Parti, CHP ve MHP’ye çağrımız
Her türlü önyargı ve özel doğrularını bir kenara bırakarak, beklenen fedakarlığı kuşanarak ülkenin ihtiyacı olan hükümetin acilen kurulması için girişimler başlatmaları, eğer bir koalisyon hükümeti kurulamıyor ise;
Seçimlerdeki baraj sistemini milletin kabul edebileceği bir noktaya çekerek,
Her türlü seçim güvenliğini sağlayarak, ülkeyi biran önce erken seçime götürmek için gerekli çalışmaları yapmalarıdır.
Hükümete çağrımız ise
Kendilerine verilen yetkiyi hukuk içinde kalarak en iyi şekilde kullanmak yoluyla toplum ve devlet güvenliğini sağlamak için her türlü tedbirleri almasıdır.
Bu vesile ile PKK ve diğer örgütlerin saldırılarını şiddetle kınıyor Şehitlere Allah ‘tan rahmet ,yakınlarına Baş sağlığı yaralılara acil şifalar diliyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!