Kayseri’de Eczacılar: “Fazla ilaç sarf etmektense gülümseyin” diyecek

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’de Eczacılar: “Fazla ilaç sarf etmektense gülümseyin” diyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 17:39

Kayseri’de Eczacılar: “Fazla ilaç sarf etmektense gülümseyin” diyecek

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ’deki Eczacılar fazla ilaç kullanımının önüne geçmek için “En iyi ilaç gülümsemektir” temalı fotoğraf sergisi düzenleyecek. Böylece bu konuda toplumda farkındalık oluşturularak, gereksiz ilaç kullanımının da önüne geçilmesi hedefleniyor.
Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, 14 Mayıs Eczacılık Bayramı etkinlikleri kapsamında ülke genelinde örnek olabilecek bir etkinliğe hazırlandıklarını söyledi. İnsanlar arasında gülümsemenin yani pozitif olmanın önemini vurgulayacak, “En iyi ilaç gülümsemektir” temalı fotoğraf sergisine hazırlandıklarını ifade eden Ulutaş, “Gülümseme sağlık ve mutluluğun ifadesidir. Bu nedenle bizler de insanlığa seslenerek, yüzünüzde gülümseme eksik olmasın temennisinde bulunuyoruz. Sergimizin ana temasını bu nedenle ‘en iyi ilaç gülümsemektir’ şeklinde belirledik. Bunun yanında gereksiz antibiyotik ya da fazla ilaç kullanımına da sergimizle dikkat çekmek istiyoruz. Çünkü gelişigüzel kullanılan antibiyotikler fayda sağlamadıkları gibi, pek çok ciddi zararları da beraberinde getirebiliyor. Biz de fazla ilaç kullanımına aynı zamanda düzenleyeceğimiz bu sergi ile toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bu konuda 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşımız Ümran Tunoğlu, önderliğinde hazırlıklar sürüyor.” dedi.

"FAZLA, GEREKSİZ İLAÇ KULLANIMINA DA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ"

Serginin sorumlusu olarak görev alan Kayseri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ümran Tunoğlu da, Eczacılık Bayramı’nda bu sergiyi düzenlemelerinin amacının daha fazla dikkat çekmek olduğunu söyledi. Kayseri genelinde yapacakları etkinlikle topluma önemli mesajlar vermeyi hedeflediklerini ifade eden Tunoğlu, “Gerçekten en iyi ilaç gülümsemektir. Gülümsemek, gülmek insana huzur verir. Bu nedenle en iyi ilaç gülümsemek dedik ve aynı zamanda bu sergi ile fazla ilaç kullanımına da dikkat çekmek ve vatandaşı bilgilendirmek istiyoruz. Kısacası bizler, fazla ilaç sarf etmektense gülümseyin diyoruz. Şimdilik Kayseri genelinde yapacağız, belki bu ülke geneline de yayılabilir” şeklinde konuştu.

Diğer yandan Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde ve bazı AVM’lerde de gerçekleştirilmesi planlanan serginin, katılımcıların göndereceği fotoğrafların içerisinden seçilecek olan 'gülümseyen yüzler ve gülümseten' 40 fotoğraftan oluşacağı ifade edildi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!