Kaynarca heyetinden Samsun gezisi

Güncelleme Tarihi:

Kaynarca heyetinden Samsun gezisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 17:31

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin, Belediye Başkanı Zeynur Özel ve beraberindeki heyet, Samsun'un Bafra ilçesini ziyaret etti.

Kaynarca ilçesinde sebze üreticileri birliği kurmayı hedefleyen heyet, Bafra'da Sebze Üreticiler Birliğini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra tarım arazilerini gezen heyet, Bafra Hali'nde de incelemelerde bulundu.

Kaymakam Kemal Şahin, yaptığı açıklamada, sebze birliği kurma çalışmaları kapsamında gezi düzenlediklerini söyledi.

Bafra'nın Türk tarımında özellikle sebzecilik alanında önemli yeri olduğunu ifade eden Şahin, "Burada çiftçilerimiz bilinçli tarım yapıyor. Özellikle iyi tarım konusunda örnek bir ilçemiz. Bu da bize ümit verdi, mutluluk verdi. Bafra çiftçisinin, sivil toplum örgütlerinin tecrübesinden yararlanarak, ilçemizdeki çiftçimize destek vermek için geldik. Bundan da faydalanacağımızı ümit ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Özel ise Bafra gezisinin yararlı olduğunu belirterek, "Biz de yalnızca lahana var. Özellikle Türk tarımı açısından Bafra çok gelişmiş. Burada bize gösterilen alakadan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun da Bafra Ovası'nda kışlık lahana, kırmızı lahana, beyaz lahana, karnabahar, brokoli gibi ürünlerin yetiştirildiğini ve Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 25'ini karşıladıklarını vurguladı.

Ovada, bu ürünleri ikinci ürün olarak yetiştirdiklerine dikkati çeken Dursun, "Ya buğday, kavun, karpuz, domates gibi ürünleri erken hasat edip, onun yerine peşine lahana ekiyoruz. Ovamızda iki ürünü aynı yıl içerisinde alma şansına sahibiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!