Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesi davasında 2 kişi daha tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Safitürkün şehit edilmesi davasında 2 kişi daha tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 16:06

Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesi davasında 2 kişi daha tutuklandı

Haberin Devamı

Nezir GÜNEŞ/ MARDİN,(DHA)- MARDİN'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edildiği saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 2 kişi, savcılığın itirazı üzerine yeniden çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklu sayısı da 9'a yükseldi.
Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün, PKK'lı teröristlerce geçen 10 Kasım günü makam odasında tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olmasının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kaymakamlık çalışanı Zuhal Dalçın ve Zinet Erdaş'ın, 8 Aralık'ta çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakılmasına savcılık itiraz etti. Gözaltına alınan iki zanlı, çıkarıldıkları 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.
KAYMAKAMLIK BAHÇESİNDE ELDİVEN BULUNDU
Öte yandan, olayın ardından yapılan incelemede elde edilen delillerin incelenmesi sürüyor. Hükümet konağı bahçesinde bulunan bir eldivende yapılan incelemede tespit edilen doku örneğinin, tutuklanan bir zanlıya ait olduğu belirlendi. Güvenlik güçleri, eldivenin parmak izinin tespit edilmemesi için kullanıldığını değerlendiriyor.
DAHA ÖNCE 7 KİŞİ TUTUKLANDI
İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Safitürk'ün, PKK'lı teröristlerce 10 Kasım'da makam odasına tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olmasının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında emniyet ve jandarma ekiplerince 71 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 29 kişiyle ilgili işlemler tamamlandı. Şüphelilerden 17'si savcılıkta serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 12 kişiden Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş ile Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu, eşi Saime Mesutoğlu, Derik Belediyesi Zabıta Amiri Vedat Erol, çaycı Fikret Bağı, odacı Devran Aslan ve işçi Nursel Eser, 'kamu görevlisini kamu görevinden dolayı tasarlayarak, bomba koyarak öldürmek', 'devletin birliğini bozmak' suçlarından tutuklandı. 5 zanlı ise serbest bırakıldı.
MURAT KARAYILAN VE DURAN KALKAN HAKKINDA YAKALAMA KARARI
Aynı soruşturmanın devamında dün Mardin 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nce, terör örgütü PKK’nın yöneticilerinden Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında da, 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer biyolojik kimyasal silah kullanarak öldürme' suçlarından yakalama emri çıkarıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!