Kaymakam Gödekmerdan Bodrum’a müjdeler verdi

“Gitmediğin yer, senin değildir” sözünü ilke edinip, her fırsatta köy ve mahalle gezileri yapmasıyla tanınan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, halkın her zaman en iyiye layık olduğunu söyleyerek Bodrum ve çevre halkını sevindirecek müjdeleri sıraladı.

Haberin Devamı

Son derece modern tasarlanan, 250 yataklı yeni Devlet Hastanesi binasıyla ilgili yer sorununun çözüldüğünü açıklayan Gödekmerdan, Güvercinlik’te yapımı süren arıtma tesislerinin de Mayıs’a kadar yetiştirileceği müjdesini verdi. Ayrıca, muhtarlık binası olmayan köylere tam donanımlı muhtarlık binaların yapımına başlanılacağını ve su şebekelerin yenileme çalışmaları bittiğinde tüm Bodrum’a içme suyu verileceğini ekledi.
Konacık’a kültür merkezi
Kültür ve eğitim alanlarında da çeşitli projeleri hayata geçirecek olan Mehmet Gödekmerdan, “Konacık’ta belediyenin tahsis ettiği bir alana kongre ve kültür merkezi yapılmasını planlıyoruz. Ayrıca, Konacık’ta Endüstri Meslek Lisesi yapılacağının müjdesini de vermek istiyorum” dedi.
Bodrum’a gelen depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarını eksiksiz karşıladıklarını da açıklayan Gödekmerdan, kamuoyunun tepkisini çeken Pina Yarımadası’ndaki çok katlı inşaatla ilgili olarak da ”Pina Yarımadası Bodrum sınırları içerisinde olmadığı için bizim burayla ilgili bir tasarrufumuz söz konusu olamaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

EDS ve MOBESE yaygınlaştırılıyor

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, yeni uygulama ile Bitez, Konacık, Torba beldelerinin jandarmadan polis sorumluluk bölgelerine geçirildiğini, kavşaklarda MOBESE kamera sayılarını artırdıkları söyledi. Ayrıca EDS, yani elektronik denetleme sisteminin de işleve gireceğini belirterek, “Mayıs’tan itibaren Bodrum’a emniyet ekipleri takviyesi sağlayacağız. Bölge trafik denetimlerini de artıracağız” dedi.

Emniyet personeline takviye

Şehir içindeki cezaevi kapatılıyor.
Yaz sezonu başlamadan Torba Kavşağı’na geçici bir otogar yaparak otobüslerin şehir merkezine girmesi engellenecek.
Şehir içindeki sanayi sitesinin kaldırılmasıyla ilgili çalışmalara devam edilecek.
Emniyet personeli takviye edilecek. 20 Haziran - 21 Ağustos arası İlçe Emniyet Müdürlüğü personel sayısı 228 den 276’ya çıkarılacak.


Sinan ve ailesine şefkat eli uzandı

Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’nde bir barakada yaşayan, 11 yaşına gelmesine rağmen hem fakirlik hem de obezite nedeniyle okula gidemeyen Sinan Yüksel ile ailesine esnaf ve kaymakam sahip çıktı. Sinan, eğitim ve sağlık şartlarının düzeltilmesi için devlet koruması altına alındı. Anne ve baba da Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, kendilerine gelen talep doğrultusunda aile ile ilgili çalışma başlattıklarını ifade ederek şunları söyledi; “Toplumda bu tür yaşamları zor ve sağlıksız koşullarda olanlara hemen yardım elini uzatmalı, eğitim almayan çocuklarımıza acilen sahip çıkmalıyız. Gerek Sinan gerekse anne ve babası bundan sonra devletin koruması altında olacak. Her türlü ihtiyaçları karşılanacak. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde hiçbir vatandaşımızı ve evladımızı sağlıksız koşullarda yaşamasına, barınmasına ve eğitimden geri kalmasına izin vermemiz mümkün değil. Duyarlı vatandaş ve esnafa da teşekkür ediyorum” dedi.
Kullanılamaz halde olan ailenin evin Bodrum Kaymakamlığı’nın yapacağı çalışmayla daha yaşanılır bir hale getirileceği belirtildi.

Artık çocuk yuvasında

Haberin Devamı

Ailesinin rızası ile Muğla Sosyal Hizmetler Kurumu Çocuk Yuvası’na yerleştirilen, tüm ihtiyaçları karşılanmak üzere devlet koruması altına alınan Sinan Yüksel, annesi ve babası ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Bol bol anne ve babasını öptü. Kendisinin ve aile bireylerinin bugüne kadar sağlıklı bir doktor kontrolünden geçmediğini belirten anne Yüksel “Fakirlik ve aşırı şişmanlık belimizi büktü. Komşuların yardımı ile güçlükle ayakta duruyorduk. Oğlumuzu okutamadık, sağ olsun devlet bize sahip çıktı. Sinan’ım şimdi daha rahat, sıcak ve sağlıklı bir ortamda hem eğitimini görecek hem de yaşayacak. Devletimiz ve komşularımız sağ olsun, daha ne diyebiliriz ki” dedi.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları