Kaymakam çilek topladı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam çilek topladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 15:26

Kaymakam çilek topladı

Haberin Devamı

Yaşar KORKUSUZ/KOZAN,(Adana),(DHA)- ADANA'nın Kozan ilçesinde girişimci Mulla Çiftçi tarafından serada yetiştirilen çilekler görücüye çıktı.
Kadirli yolu üzerinde 10 dönüm arazi üzerine kurulan kapalı sistem serada üretilen organik çileklerin ilk hasadını Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam başlattı. Çilek üretimi hakkında bilgi veren girişimci Mulla Çiftçi, inanmanın başarmak anlamına geldiğini söyledi. Çiftçi, "Bizim burada ürettiğimiz çileklerimiz tamamen doğal çileklerdir. Bu çileklerimizde kesinlikle hormon bulunmamaktadır. Yetiştirdiğimiz çileklerimiz tam organik çileklerdir. Fidelerimizin beslemesini tamamen doğal olan solucan gübresi ile yaptık. Bu sistem ile büyük başarı yakaladık. 10 dönüm kapalı seramızdan bugün itibari ile 150 kilo çilek elde ediyoruz" dedi.
Serada çilek toplayan Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, girişimci Mualla Çiftçi'yi tebrik etti. Gürçam, "Çok mutlu oldum. İlçem de böyle girişimcilerin ve işletmelerin olması bizlerin ufkunun açılması adına çok güzel öncelikle bu girişimci kardeşlerimizi kutluyorum. Başarmak iş te bu. İşletme sahiplerimiz başarmışlar. Bu arada çilek kış aylarında çok tercih edilen bir ürün değil çünkü mevsiminde değil. Lakin aldığım bilgiler doğrultusunda bu ürünlerde hiçbir ilaç kullanımının olmadığı yönündeymiş. İlaçlamayı dahi doğal olan solucan gübresi ile yapıyorlarmış. Lezzeti çok güzel mevsiminde yediğimiz çilekten hiçbir farkı yok. Tebrik ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!