Kayıt dışı istihdamla mücadele edilecek

Güncelleme Tarihi:

Kayıt dışı istihdamla mücadele edilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 10:58

Kayıt dışı istihdamla mücadele edilecek

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı desteği, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası ortaklığı ile uygulanmakta olan; 'Gaziantep kayıt dışı istihdamla mücadele ediyor' projesi kapsamında Fikri Sınai Mülkiyet Hakları eğitimi yapıldı.

Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen eğitimde Marka, Patent ve Endüstriyel Tasarım konularını içeren Fikri Sınai Mülkiyet Hakları konusunda firmalara bilgiler verildi. Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firma yetkilileri ve uzmanlar ile Özel Gaziantep OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin katıldıkları eğitimde Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gül, marka, patent, endüstriyel tasarım, faydalı model ve coğrafi işaretler konusunda sunum yaptı.

Gelişmiş ülkelerin nesnelerin interneti, internetin hizmetleri ve siber-fiziksel sistemlerden oluşan bir değerler bütünü olan Sanayi 4.0 anlayışına geçtiklerini belirten İbrahim Gül, tüm üretim ve hizmet süreçlerinin bu durumdan etkileneceğini vurgulayarak, şöyle dedi:

"4. Sanayi devrimi olarak da isimlendirilen Sanayi 4.0 süreci başlamış olup otomasyon ve robotların üretimde daha fazla kullanılmasıyla birlikte üretim maliyetlerinin daha da düşmesi ve insan faktörünün azalması gündeme gelmiştir. Standart ürünlerin imalat ve satışında karlar daha da azalmakta ve rekabet yoğunlaşmaktadır. Bu noktada Patent başta olmak üzere fikri sınai mülkiyet hakları kavramının önemi artmaktadır. Ülke olarak hedefimiz olan kalıcı büyümenin ve başarılı olmanın yolu Ar-Ge çalışmaları ile devamında patent sahibi olmaktan geçmektedir. Bu nedenle, zenginliğin yolunun patentten geçtiği ifadesi gerçeği yansıtmaktadır. Gaziantepli firmalarımızın da buluş ve tasarımlarını yeni patent kanunun da sağladığı kolaylıklarından faydalanarak koruma altına almaları önemlidir."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!