Kayısı THY uçağına bindi ‘fahri hemşerilik’ çıktı

GEÇEN hafta 10 Ocak sabahı Türk Hava Yolları’nın (THY) 06.45 uçağıyla İstanbul’dan Malatya’ya gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra yanımdaki Malatya Eğitim Vakfı (MEV) eski Başkanı Şaban Taçyıldız’la sohbet ederken dağıtılan ikram kutularından çıkan mini paketi görünce sevindim:

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea27f4f018fbb8f86ea983

- Malatya Kayısısı...

Taçyıldız’a geçen yıl eylül ayı sonunda THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’yu ziyaret gününü anımsattım:

- AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MEV Başkanı Prof. Mesut
Parlak başta olmak üzere kentin sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı heyetle gittiğimizde Hamdi Topçu, “Malatya Kayısısı’nı ikram kutularına koymaya, servis yaptığımız 65 havayolu şirketine de verme çabasına girmeye hazırız” demişti.

Sonra kabin ekibine sordum:

- Mini kayısı paketi ikram kutularınıza ne zaman girdi?

- Sanırım bir hafta kadar oldu.

Hemen arkadaki koltukta oturan Çetin Civata Sanayi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tecdelioğlu araya girdi:

- Gün kurusu kayısı herhangi bir koruyucu ilaç kullanılmadığı için çok çabuk kurtlanabiliyor. THY’de ikram edilmesi çok önemli bir tanıtım. Ola ki biri bile kurtlu çıksa imaj sıfıra iner.

Malatya’ya inince önce Çalık Holding’e bağlı GAP Tekstil’e uğradık, Genel Müdür Ahmet Cüreoğlu, MEV Malatya Temsilcisi Necdet Narin, DHA Temsicisi
ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mikail Pelit’le sohbet ettik.

Sonra Başkanlığını Haydar Karaduman’ın yürüttüğü Malatya Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenledikleri “Basının Sorunları” paneline Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç’le beni davet eden Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettik. Sevindirici bilgiyi Çakır’la paylaştık:

- THY uçaklarında Malatya Kayısısı ikramı başlamış.

Ahmet Çakır da Belediye Meclisi’nin aldığı kararı aktardı:

- Hamdi Topçu’ya “Fahri Hemşeri Beratı” verme kararı aldık. Uygun tarihte kendisini Malatya’da ağırlayıp beratı takdim edeceğiz.

Malatya Valisi Vasip Şahin başta olmak üzere bütün ekip Malatya Park Alışveriş Merkezi’nde Abdurrahman Dilipak’ın da konuşmacı olduğu “Basın Günleri” etkinliğine geçerken Şaban Taçyıldız, THY’de ikram kutularına giren mini kayısı paketini hazırlayan Malatya Pazarı’nın patronu Çetin Palancı’yı arayıp aklımıza gelen tereddütleri anlattı, yanıtı aldı:

- Merak etmeyin, Malatya Kayısısı paketlerini titizlikle hazırlıyoruz. O özel paketlerin içinde gün kurusu kayısıya hiçbirşey olmaz.

THY yolcuları dünyanın 200’ü aşkın noktasına uçarken ikram edilen potasyum deposu ikişer kayısıyı afiyetle yiyecek...

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da Rizeli olmasının yanına bir de “Fahri Malatyalı”lığı ekleyecek...

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’ni destekledi Fener formasıyla mutlu oldu

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea27f4f018fbb8f86ea985

DÜN yaşama veda eden ünlü ressam Burhan Doğançay’la geçen kasım ayı sonunda Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in davetiyle gittiğim Feberbahçe-Gençlerbirliği maçında karşılaşmıştım.

Yıldız Holding Kurumsal İlişkiler Genel Müdürü Zuhal Şeker’le grubun Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki locasına girdiğimizde Doğançay’a hangi takımı tuttuğunu sordum:

- 1940’lı yılların ikinci yarısından itibaren 10 yıl kadar Gençlerbirliği’nde oynamıştım. Bugün Gençlerbirliği’ni tutuyorum.
Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği’ni 4-1 yendiği maçta şu endişesini dile getirdi:

- Çalınan her düdükte futbolcular hakeme itiraz ediyor. Çok yanlış. Taraftarlar da çok gergin. Her an olay çıkacakmış gibi hava var.

Murat Ülker, karşılaşma bittiğinde Burhan Doğançay’a Fenerbahçe forması ve şapkası hediye etti. O gün Gençlerbirliği’ni desteklese de Fenerbahçe formasıyla mutlu oldu.

Ülker’in Mavi Senfoni adlı tablosuna 2.2 milyon lira ödemesiyle rekortmen olan Doğançay, o günlerde gerçekleşen Contemporary İstanbul’da eserlerinin ilgi görmesinden de memnundu:

- 30’u aşkın eserim sergilendi, sanırım tamamı satıldı...

Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın...

Yazarın Tüm Yazıları