Kayıp Defineciyi Bulan Jak Ekibi Vali Balkanlıoğlu’nu Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Kayıp Defineciyi Bulan Jak Ekibi Vali Balkanlıoğlu’nu Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 13:07

ORDU'DA GİRDİĞİ MAĞARADA 44 SAAT KALAN VE ARDINDAN SAĞ OLARAK ÇIKARILAN EMRULLAH ERGEN'İ KURTARAN JANDARMA ARAMA KURTARMA(JAK) EKİBİ ORDU VALİSİ İRFAN BALKANLIOĞLU'NU ZİYARET ETTİ.

Ordu’da girdiği mağarada 44 saat kalan ve ardından sağ olarak çıkarılan Emrullah Ergen’i kurtaran Jandarma Arama Kurtarma(JAK) ekibi Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.
Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Gümüşköy Mahallesi’nde altın aramak için girdiği mağarada kaybolan Emrullah Ergen, 44 saatlik çalışmanın ardından sağ olarak kurtarıldı. Ergen’i Ankara’dan gelerek mağarada bulan ve dışarıya çıkaran Jandarma Arama Kurtarma ekibi Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleşen ziyarete Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak ve JAK personeli katıldı. JAK ekibine teşekkürlerini ileten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaşanan olay hakkın da bilgiler verdi.
BALKANLIOĞLU: "BİRAZ DAHA GEÇ KALINSAYDI İSTENMEYEN SONUÇ OLUŞACAKTI"
44 saat boyunca yapılan çalışmaları aşama aşama anlatan Balkanlıoğlu, "AFAD ve itfaiye ve jandarma çalışmaları sonuç vermeyince JAK ekibinden destek istendi. Ekip askeri uçakla Ankara’dan buraya geldiler. Suyun içinde ceset ararken devamında boşluklar olduğunu fark etmişler. Ve burada kaybolan arkadaşımızın sağ salim olduğunu gördüler ve kurtardılar. Bizim için de ailesi için de sevindirici bir durum oldu. Ancak biraz daha geç kalınsaydı hayati tehlikesi devam edecek, tüpün ve bulunduğu ortamın oksijeni bitecek ve istenmeyen sonuç ortaya çıkacaktı. Ancak en önemlisi Jandarma Arama Kurtarma ekibi bir can daha kurtarmış oldu. Benim vatandaşlara tavsiyem canını ortaya koyarak define aramaya kalkmadan çalışarak para kazanmaları olacaktır. İnsan hayatı kurtaran bu ekibe çok teşekkür ediyorum" dedi.
"ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI"
Sağlık kontrollerinin ardından yaşanacak olan adli süreci anlatan Vali Balkanlıoğlu, "İzinsiz define aramak ve kazı yapmak kanunlarımıza göre suçtur. Birçok tabiat varlığı konumundaki bu eserlerin tahrip edilmesine yol açabiliyor. Tahribat vermeseler bile izinsiz yapıyor olmaları suç teşkil ediyor. Haklarında yasal işlem başlatıldı, soruşturmaları devam ediyor. Olay adliyeye intikal etti, soruşturma adliyede devam edecek" diye konuştu.
Ordu Valiliği önünde Vali Balkanlıoğlu ile hatıra fotoğrafı çektiren Jandarma Arama Kurtarma ekibi daha sonra Ordu’dan ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!