Kaydım İstanbul’dan Midyat’a aldırılmış

ALMANYA’dan Şehmus Ağırman yazmış. Son günlerde bu konuda gelen benzer şikâyetler giderek artıyor.

YSK Başkanı Ali Em, “Seçmen sayısında bir eksiklik, noksanlık, artışın söz konusu olmadığını” söylüyor ama örneğin bu konuya ne diyor?
Ağırman’ı dinliyoruz:
“En son yapılan 2009 belediye seçimlerinde 1998’den beri İstanbul’da olan ikametgâhım, benden habersiz olarak Mardin Midyat Gelinkaya Beldesi’ne aldırılıp, bu da yetmezmiş gibi adıma da oy kullanılmıştır.
Adıma oy kullanıldığına dair elimde somut bir delil yok fakat seçim zamanında beldede bulunan kişiler tarafından bilgilendirildim. Ayrıca seçim kayıtları incelenirse imzanın bana ait olmadığı anlaşılır.
Seçim zamanında Almanya’da ikamet ediyordum. Bu kayıt aldırma işini de yapan kişi maalesef Gelinkaya Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Aksöz’dür.
Adıma kayıtlı olan hacizli faturaları Türk Telekom İstanbul’daki ikamet ettiğim adrese göndereceğine İstanbul’dan benden habersiz kaydım alınıp Gelinkaya Beldesi’ne taşındığından dolayı Gelinkaya Beldesi’ne göndermiştir Bundan dolayı maddi zarara uğratıldım.
Seçmenden habersiz kayıt aldırmalardan şikâyetçiyim. Bu işlem demokrasi ile asla bağdaşmamaktadır. Seçmen iradesini hiçe sayan bir uygulamadır.
Benim gibi yüzlerce mağdur var. Devletten daha fazla para alınsın diye köyde ikamet etmeyen ve ölmüş olan insanların kayıtlarını köye aldırıyorlar ve adlarına oy kullanıyorlar.
Bana bu konuda biri yardımcı olabilir mi?
Devlet erki maalesef benim şikâyetlerime cevap vermiyor.”

Bir kol saati bile üretemezken...

AKP’nin ilanında deniliyor ki:
KENDİ OTOMOBİLİMİZİ YAPIYORUZ (Çalışmalar başladı. Yerli otomobilimiz yakında yollarda.)
KENDİ UÇAĞIMIZI YAPIYORUZ (Hazırlıklar tamam. Yerli uçağımız semalarda süzülecek.)
KENDİ UYDUMUZU YAPIYORUZ (Altyapı hazır. ‘Göktürk’ uydusu bayrağımızı uzaya taşıyacak.)
Aynı gün (30 Mayıs), gazetenizin 15. sayfasında da, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO) ‘Türkiye Sanayi Üretimi ve Gerçekler’ raporunda, Türkiye’nin üretemediği 18 ürüne, 5 yılda 29.4 milyar dolar ödediği belirtiliyor.
Bu raporla ilgili olarak da, İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan da “Ülkemizde kol saati, tansiyon aleti bile üretilemezken...” diyor.
Aklım karıştı, kime inanacağımı şaşırdım.
Hakikaten, otomobilden, uçaktan, uydudan önce, kolumuza kol saati geçirmeyi becerebilsek daha yahşi olur gibime geliyor.
Doğan VOLKAN

‘Tütünsüz Türkiye’

31 Mayıs ‘Tütünsüz Bir Dünya Günü’ydü. Bu günde 173 ülkede tütüne ve sigaraya karşı çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bizde yeterince duyurulmadı. Zaten seçim kampanyası öncesinde çok kişinin sigaraya yeniden başladığını biliyoruz. Biz yine ‘Tütünsüz Türkiye’ istiyoruz.
Sağlık Bakanlığı Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) bir uyarısını yine gündeme hatırlatalım:
“Dünyada ve Türkiye’de en çok kullanılan tütün ürünü sigaradır. Sigara dumanında ise 50’sinin kanser yaptığı bilinen, 250’den fazlasının zararlı olduğuna dair veri olan 4 binden fazla kimyasal madde bulunmaktadır.
Tütün kullanımı, dünyada en çok görülen başlıca 8 ölüm nedeninden altısı için risk faktörüdür. Tütün kullanımı akciğer, gırtlak, böbrek, mesane, mide, bağırsak, ağız boşluğu, yemek borusu kanserlerinin yanı sıra, lösemi, kronik bronşit, kronik solunum yetmezliği, kroner kalp rahatsızlığı, felç, düşük ve pramatüre doğum anomalileri ve kısırlık gibi rahatsızlıklara da yol açmaktadır.”
Artık gerisini anlatmaya gerek yok.

Biliyor musunuz

CHP Genel Başkanı Yardımcısı, emekli Büyükelçi Osman Korutürk’ün, Türk-Yunan ‘istikşafi görüşmeleri’nde Türkiye aleyhinde bir uzlaşmaya varıldığı iddiaları hakkında hükümeti derhal açıklama yapmaya çağırdığını...
AKP’nin İstanbul İl Kadın Kolları’nın 25 bin kişilik geleneksel piknik etkinliğinin dün Sarıyer Mehmet Akif Piknik Alanı’nda yapıldığını...
KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un, AKP 3. bölge adayı Bülent Turan’a destek için Güngören’de Hellim peyniri dağıttığını...
DOĞU Perinçek’in “Silivri’de koğuşlar ve hücreler kanunsuz olarak dinleniyor” dediğini...
İZMİR Barosu Başkanı Sema Pekdaş’ın, Gebze-İzmir otoyolu projesi için
ÇED sürecinin başlatılmasını istediklerini ancak hükümetin reddetmesi üzerine ÇED Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliğin 1. maddesinin yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini talep ettiklerini...
ELAZIĞ’daki Ferro Krom Fabrikası’na ait maden ocaklarında çalışan yaklaşık 200 madencinin, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, sendikal hakların tanınması amacıyla hak arama eylemi başlattığını...

HALİL ÜRÜN DÜZELTMESİ

AKP Afyon’da 3. sıra milletvekili adayı Av. Halil Ürün’ün, Konya eski Belediye Başkanı Halil Ürün’le ilgisi olmadığını öğrendik. Nitekim bu konuda uyarılar aldık. Ankara’dan Mustafa Durmaz’ın notu ilginçti: “Başbakan aile konusunda çok hassas, hanımına dayak attığı kamuoyuna yansıyan birisi AK Parti’den milletvekili adayı olamaz” diyor. Doğrudur. İsim benzerliği. Özür dileriz.

AKP’li bakanlar, özellikle de icracı bakanlar seçim bölgelerine üç kez gideceklerdi... Bir aday ilanı sırasında, Başbakan gittiğinde bir de son günlere yakın... Şimdi bakıyoruz, bütün bakanlar seçim bölgelerinde.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bile 15 gündür Afyon’da... Dışişleri Bakanı Ahmet Davuoğlu hiçbir dışişleri bakanının yapmadığı şekilde köy köy geziyor; yetmiyor bir de komşu Niğde’nin Bor’una kadar gidiyor.

GÜNÜN SÖZÜ

“Başarılı bir demokraside hükümet ve politikacılar yalnızca eleştirilerle yaşamayı öğrenmekle kalmayıp bu eleştirilere yönelik argümanlar üretebilmeli ve sansüre başvurmamalıdır.”
(Alman Dışişleri Bakanı ve Başkan Yardımcısı Guido Westerwelle)
Yazarın Tüm Yazıları