Kaya'dan Seferihisar turu

Güncelleme Tarihi:

Kayadan Seferihisar turu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2017 11:22

Kaya'dan Seferihisar turu

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Seferihisar-Gümüldür-Kuşadası bölünmüş yol inşaatının Seferihisar bölümündeki tamamlanan kısmında ve devam eden inşaatında incelemelerde bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın Seferihisar'daki ilk durağı Seferihisar-Gümüldür-Kuşadası bölünmüş yol inşaatı şantiyesi oldu. Yolda sürdürülen çalışmaları inceleyen Kaya, yolun üç kısım olarak projelendirildiğini hatırlattı. Halen Seferihisar-Özdere arasındaki ikinci kısımda çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Kaya, "Bu proje, İzmir'in tatil beldelerine olan ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak. Projenin tamamı, İzmir'in Güzelbahçe, Seferihisar, Menderes ve Selçuk ilçeleri ile Aydın'ın Kuşadası ilçelerini birbirine bağlıyor. Özellikle yaz mevsiminde büyük yoğunluğun yaşandığı yolun standardı yükseliyor, tamamen bölünmüş yol haline getiriliyor. İlk kısımdaki çalışmalar daha önceden tamamlanmıştı, şimdi ikinci kısımdaki çalışmalar sürdürülüyor. Burada da inşaat tamamlandıkça, tamamlanan kısımlar peyderpey trafiğe açılıyor. Çalışmalar hızla sürdürülüyor. Bahsettiğimiz ikinci kısım toplamda 34 kilometrelik bir mesafeden oluşuyor. Bu kısım, 82 milyon lira proje tutarına sahip. Yine inşaatı daha önce tamamlanan ilk kısımda da bitümlü sıcak karışım kaplama yapılarak yolun standardı yükseltiliyor. Burada da 17 milyonluk bir proje tutarı mevcut. İnşallah ikinci kısmın tamamlanmasının ardından üçüncü kısımda da inşaat çalışmaları başlayacak ve proje tamamlandığında Güzelbahçe kavşağından yola giren bir vatandaşımız Kuşadası'na kadar kesintisiz bir şekilde duble yolda seyahat etme imkanına kavuşacak" dedi.

PROJELERE YAKIN TAKİP

İzmir'e yapılan yol yatırımlarının her dönemde olduğu gibi yeni dönemde de artarak devam edeceğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın tüm projeleri yakından takip ettiğine dikkat çekti. Günümüz ve ileriki dönem trafik yoğunluğu, ihtiyaçlar, gereksinimler doğrultusunda planlamaların yapılarak çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Kaya, "Bölgemizdeki karayolları ağının fiziki ve geometrik standartlarının daha iyi duruma getirilmesi için çalışıyoruz. Bölünmüş yolların yapımı, yol üstyapısının standardının yükseltilmesi, beraberinde trafik güvenliğinde ve seyahat konforunda önemli iyileştirmeler getiriyor" diye konuştu.

"İSTEMEZÜK CEPHESİ ORHANLI'DA DA KARŞIMIZA ÇIKTI"

AK Partili Kaya'nın Seferihisar'daki bir diğer durağı ise Orhanlı Mahallesi oldu. Zeytinlikler ve ormanlarla kaplı Orhanlı Vadisi'nde kurulu bulunan Orhanlı Mahallesi'nde Muhtar Birgül Bozkurt tarafından karşılanan Kaya, mahallenin kütüphanesinde çevre sakinleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. DSİ tarafından Orhanlı'ya yapılması planlanan ve bölgedeki çiftçiye ciddi katkılar sağlayacak olan Yeni Orhanlı Barajı'nın yapımının engellendiğini dile getiren Kaya, "İzmir'de her olumlu şeyde karşımıza çıkan 'istemezük' cephesi Seferihisar'da, Orhanlı'da da karşımıza çıktı. Buraya baraj yapılacak, köylünün, çiftçinin tarlası sulanacak, bu cephe organize olmuş karşı çıkıyor. Yeni Orhanlı Barajı'nın projesi hazır, temelden yüksekliği 32.34 metre ve su biriktirme hacmi 1.34 milyon metreküp olan bir barajdan bahsediyoruz. Dava açtılar, ÇED belgesi mahkeme tarafından iptal edildi. Bu sebeple de inşaat ihalesi iptal edildi. Burada soruyoruz, gerek muhtarımız, gerekse mahalle halkı 'Biz baraja karşı değiliz' diyor. Peki o zaman neden dava açılıyor? İşte bu 'istemezük cephesi' kafaları karıştırmaya çalışıyor. Burada yaşamazlar, bu köylünün tarlasını sularken çektiği sıkıntıyı bilmezler, mahsülü susuzluktan yanan çiftçinin halinden anlamazlar ama baraj yapılacağını duyunca gider mahkemeye dava açarlar. İşte İzmir'deki en büyük problemimiz bu. Bunlar her yerde karşımıza çıkıyor. Bir bakıyorsunuz stadyum inşaatlarında, bir bakıyorsunuz imar planlarında, bir bakıyorsunuz kentsel dönüşümde, bir bakıyorsunuz yol ve tünel, köprü inşaatında, bir bakıyorsunuz Orhanlı Mahallesi'ndeki baraj inşaatında. Ama biz bunların tüm bu engelleme çabalarına karşın milletimize hizmet etmeye, İzmir'imize hizmet etmeye devam edeceğiz. Burada mesele parti meselesi değil. Burada mesele memleket meselesi, mesele İzmir meselesi. Bizim hizmet etme sevdamız asla tükenmez" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!