Kayabağ Ve Güzelköy Bölgelerine Sulama Kanalları Yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kayabağ Ve Güzelköy Bölgelerine Sulama Kanalları Yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 10:18

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayabağ ve Güzelköy Bölgelerinde bağ, bahçe ve tarla sulama için kapalı su kanalları inşa edildiğini söyledi.
Özelikle yaz aylarında sulama suyu bu bölgelerde önemli
Kayabağ ve Güzelköy Bölgelerinde bağ ve bahçe sulama kanallarının bölge halkı için çok zaruret içerdiğini çünkü bu bölge halkı için tarıma dayalı geçim sağladığı ve yaz aylarında da sayfiye yerleri olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “ Geçen yıl Kaski içme suyu şebekesini yenilemiş ve kanalizasyon şebekesi döşeme çalışma gerçekleştirmiştir. Bu neden ile alt yapı çalışmaları neticesinde birçok yerde sulama su arkları yani kanalları kırılmış, bozulmuş veya yok olmuş hatta bazı yerlerde yerleri değiştirilmiştir. Bölge halkı için çok önemli olan meyve ile sebzecilik ile uğraşan bir yer için öncelikle su kanallarının yapılması için çalışma başlattık. Bu bölgede öncelikle sondaj yaparak su miktarını artırdık. Üstü kapalı bent ler oluşturduk. Bu bentlerin sulama alanlarına ulaşmasını sağladık.Kayabağ’da 1200 metre, Güzelköy’de 950 metre kapalı sulama kanalı inşa ettik. Yapılan çalışma ile Güzelköy’de100 bin m2 alan, Kayabağ’da ise 350 bin m2 alan sulu tarım yapılmasına imkan tanıdık “ dedi.
Toplam 2150 Metre Sulama Kanalı
Kayabağ ve Güzelköy Bölgelerindeki aynı çalışmayı genişleteceklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayabağ ve Güzelköy Bölgelerindeki bu çalışma için ayrıca sulama suyunun kapasitesinin artırılması için sondaj çalışması yapıldığını kaydetti.
Bölge Halkının İlk İsteği Yerine Getiriliyor
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayabağ ve Güzelköy Bölgesinde yapılan toplantılarda halkın ilk isteğinin sulama kanallarının yapılması olduğunu çünkü yaz aylarında bahçelerin sulanamaması sonucu hem sebzelerin hem de meyve ağaçların kuruyacağını bundan dolayı da belediye olarak bu çalışmaya önem verdiklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!