Kayaalp'a coşkulu karşılama

Güncelleme Tarihi:

Kayaalpa coşkulu karşılama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 14:53

Dünya Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stil 120 kiloda Türkiye'ye tek altın madalyasını kazandıran milli güreşçi Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat'ta davul zurna eşliğinde karşılandı.

Haberin Devamı

2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stil 120 kiloda Türkiye'ye tek altın madalyasını kazandıran milli güreşçi Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat'ta davul zurna eşliğinde karşılandı.

Dünya şampiyonasının ardından memleketine ilk kez gelen Kayaalp, şehir girişinde kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Davul zurnalı karşılama törenine, Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, bazı daire müdürleri, ailesi ve çok sayıda Yozgatlı katıldı.

Caddeye ismi verildi

Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önündeki Stadyum Caddesi'ne Rıza Kayaalp'ın ismi verildi. Kayaalp, beraberindekilerle birlikte adını taşıyacak caddenin açılışını da yaptı.

Belediye Başkanı Başer, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'ye ve Yozgat'a kazandırdığı başarı için Kayaalp'e teşekkür etti.
Belediye Meclisi kararıyla Stadyum Caddesi'nin adını değiştirdiklerini ifade eden Başer, böylece bu başarıyı ölümsüzleştirmek istediklerini söyledi.
Daha sonra, Bozok Spor Salonu'na geçen ve onuruna düzenlenen güreş müsabakalarını izleyen Kayaalp, yaptığı konuşmada, “Yozgat ve Türk halkını gururlandırdığım için gerçekten çok mutluyum. Nasuh Akar, Celal Atik gibi büyük güreş ustalarından sonra bu büyük başarıyı Yozgat'a getirmek benim için gurur verici” dedi.

Bundan sonra daha çok çalışacağını ve büyük başarıları kazanmak için savaşacağını ifade eden Rıza Kayaalp, şunları kaydetti:
“Sizlerin önünde söz veriyorum. Bundan sonra daha büyük başarılar için mücadele edeceğim. Yozgat'tan Nasuh Akar'lar, Celal Atik'ler ve Rıza Kayaalp'lerden daha çok çıkacak. Hedefim bundan sonra başarımı devam ettirmek ve 2012'de düzenlenecek olimpiyatlarda altın madalya almak. Bunun için çok çalışacağıma söz veriyorum, bana inandığınız için çok teşekkür ediyorum. Siz hemşehrilerimin dualarıyla inşallah daha büyük zaferlere kavuşacağım.”

Rıza Kayaalp, güreş müsabakaları sonrası yoğun istek üzerine, eski Avrupa Yıldızlar Grokomen Şampiyonası 3'üncüsü Mustafa Özyürek ile gösteri maçı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!