Kaya: CHP'liler ülkelerini arkadan hançerliyor

Güncelleme Tarihi:

Kaya: CHPliler ülkelerini arkadan hançerliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 19:08

Kaya: CHP'liler ülkelerini arkadan hançerliyor

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin ABD'de katıldığı bir konferansta Türkiye karşıtı söylemlerde bulunduğunu öne sürerek, CHP'lilerin ülkelerini arkadan hançerlediğini iddia etti.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, ABD'de Türkiye düşmanı lobilerle biraraya gelip ülkesini şikayet etti. Şaşırdık mı, tabi ki hayır. Daha önce de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu defalarca yurt dışı toplantılarında Türkiye'yi şikayet etmiş, ülkesini arkadan hançerlemişti. CHP'li Eren Erdem, milletvekili olduğu ülkeye karşı İran için savaşabileceğini belirtmiş, Rus TV'lerine Türkiye karşıtı demeçler vermişti. CHP'lilerin muhalefet etmekle ihanet etmeyi birbirine karıştırdığını daha önce söylemiştim. Yine söylüyorum, muhalefet edin, ihanet etmeyin! Türkiye'yi yurt dışında şikayet etmek, yalan yanlış beyanlarla karalamak devlete ve millete ihanet demektir. Böyle siyaset olmaz olsun. Selin Sayek Böke'ye ABD ziyaretinde FETÖ'nün gazeteci olarak lanse ettiği Amberin Zaman eşlik etmiş. Tencere kapak misali. Devlete ve millete ihanet için FETÖ mensuplarıyla aynı safta duran CHP'lilerin düştüğü durum tam anlamıyla ibretliktir. Yazık, çok yazık! Her parti iktidara gelebilmek için siyasi bir mücadele verebilir, muhalefet olmanın sorumluluğunu taşıyarak iktidarla hesaplaşabilir. Yalnız şu bir gerçektir ki, CHP'nin yaptığı iktidarla hesaplaşmak değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile düşmanca hesaplaşmaktır. Böke'nin ABD'deki Dünya Kadın Konferansı'nda AK Parti'yi kadın karşıtı bir dil kullanmakla itham etmesi de tam bir komedidir. Kılıçdaroğlu'nun her şeyden önce bir kadın, bir anne olan Sema Ramazanoğlu için çirkin sözler sarf ettiğine hepimiz şahit olmadık mı? Genel Başkanınız bir kadına, bir anneye galiz ifadelerle, edepsizce saldıracak ama siz tutup AK Parti'yi eleştireceksiniz. Bu ne aymazlık!"

"AHLAKSIZLIKLARA SESSİZ KALMAK, AHLAKSIZLIĞA TARAF OLMAKTIR"

AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, geçen haftalarda EGİAD Başkanı Seda Kaya ile yaşadığı polemiği hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu arada, Kılıçdaroğlu'nun edepsizliğine karşı, yürekli kadınlarımız tepki gösterirken kafasını kuma gömüp saklananları da unutmuş değiliz. Bir hafta bekledik, belki sesiniz çıkar da bizi şaşırtırsınız diye. Ama yine kendinize yakışanı yaptınız, taraf olduğunuzu belli ettiniz. Herkese eşit mesafede olduğunu öne süren bir STK başkanının, bir kadın olarak kadına karşı hakarete nasıl da sessiz kaldığını gördük. Her fırsatta CHP ve HDP'den yana açık tavır alıp, 'herkese eşit mesafedeyiz' diyenlerin bu meseleden sonra foyası iyice ortaya çıkmıştır. Kadınlarımıza karşı yapılmış ahlaksızlıklara sessiz kalmak, ahlaksızlığa taraf olmaktır. Kadınlarımızın onuru, hepimizin onurudur. Kadın olmanın onurunu siyasi görüşlerinden dolayı görmezden gelenler, toplum nezdinde büyük bir samimiyet testinden geçmektedir. Bir kadına, bir anneye karşı yapılmış ahlaksızlığa sessiz kalanlar, ortaya koydukları çifte standardın utancını da her zaman taşıyacaklardır."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!