Kastamonu'da mezarın ayı tarafından tahrip edildiği iddiası

Güncelleme Tarihi:

Kastamonuda mezarın ayı tarafından tahrip edildiği iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 15:47

- Ağlı ilçesinde cenazenin kabrinden çıkarılarak parçalanmasının ardından, Dokuzkat köyünde de mezarın tahrip edilmesi üzerine fotokapan kuruldu

Haberin Devamı

KASTAMONU (AA) - Ağlı ilçesinde cenazenin kabrinden çıkarılarak ayı tarafından parçalandığı iddiasının ardından, Dokuzkat köyünde de mezarın benzer şekilde tahrip edilmesi üzerine mezarlığa fotokapan kuruldu.

Alınan bilgiye göre, köyde birkaç gün önce hayatını kaybeden Zehra Terzi'nin mezarı henüz belirlenemeyen şekilde tahrip edildi. Ayı korkusu yaşayan köy sakinlerinin de isteği üzerine Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şubesi ekipleri, mezarlığa fotokapan kurdu.

Köy sakinlerinden 73 yaşındaki Muzaffer Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merhumenin ruhuna Yasin-i Şerif okumak üzere gelindiğinde mezarda ayak izleri ve toprağın yarım metre kazıldığının görüldüğünü söyledi.

Bunun üzerine cenaze sahiplerinin mezar başında nöbete başladığını belirten Karataş, "Ateş falan yakmışlar, devletimiz buraya kamera koydu, ayı gelirse çekecek. Kamerayı yakın mezara kurdu. Ölen eski kayınvalidem. Avanak hayvan, bunu çıkarsa dahi o kadar zayıf kadın ki kendi karnını zor doyurur. Et yok kadında. Merak ediyorum, bu ayının neye faydası var. Bunu neden üretip çoğaltıyorlar da insanların ölüsüne ve dirisine zarar verdiriyorlar" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Karataş, ayının ayaklarının yumuşak olduğuna işaret ederek, "Yanına gelmeyince duyamazsın, güç, kuvvet yetmez. Vurduğun zaman cezası var, bunu da biliyoruz. Vurmayınca devamlı üreyecek. Bu dağlara gitmeyince geçinemeyiz. Kesim maksadıyla değil, hayvanları otlatma maksadıyla gidiyoruz. Hayvanlarımızı da öldürecek, bundan endişeliyiz. Devletimiz buna çözüm bulsun" ifadesini kullandı.

Yağlıca Mahallesi'nde 54 yaşında vefat eden Halil Ünivar'ın cenazesi, 26 Ekim'de mezarından çıkarılarak parçalanmış halde bulunmuş, mezarlıkta ayı izine rastlanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!