Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş;

Güncelleme Tarihi:

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş;
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 17:53

Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Şen, Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ı ziyaret etti.

Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Şen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı ziyaret etti.
Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ankara’da faaliyet gösteren Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Şen ve Yönetim Kurulu Üyelerini ağırladı. İstanbul, Ankara ve Bursa şehirlerinde düzenlenen Kastamonu tanıtım günlerinin ağırlıklı olarak konuşulduğu toplantıda Babaş, bu etkinliklerde daha farklı işlerin yapılmasının gerekliliğini vurguladı. Babaş, “Kastamonu Günleri konusunda daha farklı işlerin yapılması gerekiyor. Mesela ilimizde bu bağlamda Mayıs Ayı içerisinde düzenlenen Ahşap Fuarımız da değişerek Kültür, Turizm ve Ahşap Fuarı olacak. Yapılan işler amacına uygun olmalı. Kastamonu’yu tanıtmakta geri kalmamalıyız. Ankara, İstanbul ve Bursa’da düzenlenen Kastamonu Günleri konusunda bir fikir birliğine varalım. Tanıtım günleri ticari faaliyetlerden ziyade amacına uygun olarak tanıtım maksatlı olsun. Her ilçeyi oraya götürelim; ilçelerimizden esnaflarımız oralarda yer alsınlar. Bu işi de gönüllülük esasına uygun olarak yapalım. Kimse orada zorla yer almasın. Ben bu konuda esnafımızı desteklemeye hazırım. Belediye Başkanları olarak biz bir komisyon kuralım ve bu işin içinde daha fazla yer alalım. Kastamonu’nun yerel aktörleri işin içinde yer alsın” dedi.
“KASTAMONUSPOR’U SÜPER LİG’E KADAR GÖTÜRECEĞİM”
Kastamonu’nun gelişimini kültürel turizmde gördüğünü söyleyen Babaş, kültürel turizmin gelişmesi için de en güzel tanıtımın spor faaliyetleri ile yapılacağını söyledi.
Kastamonuspor’a neden bu kadar büyük önem verdiğini de açıklayan Babaş, “Kastamonuspor’u Süper Lig’e kadar götüreceğim. Bu turizm için de çok önemli. Ancak ben bu konuda Ankara ve İstanbul’dan hiçbir destek görmüyorum. Burada istediğim maddi bir destek de değil, manevi destekte bulunsalar o bize yeter. Ama bunu da göremiyorum. İnsanlar Kastamonu’yu bilsin. Kültürel tanıtım konusunda spor çok önemli. Biz yatırımlarımızı zaten yapıyoruz. Ben iddialıyım Kastamonuspor’u Süper Lig’e kadar götüreceğim” diye konuştu.
Kastamonu’nun artık gelişmesinin hızlı bir şekilde olması gerektiğini de anlatan Babaş, söz konusu bu durum için gerekli adımlardan bir tanesi de açıkladı.
Babaş, “Geçtiğimiz hafta sonu TRT İstanbul Radyosu’nda katıldığım programda da ifade ettim. Bizim hem İstanbul’da hem de Ankara’da çok güçlü siyasi ve ticari bir lobimizin olması lazım. Bu lobiyi oluşturmak için oralarda yaşayan arkadaşlarımız da var. Ama biz bu gücü kullanamıyoruz. Bu kişiler memleketimize birçok fayda sağlayabilir” dedi.
BİTLİS’İN GÜNKIRI BELEDİYESİ KARDEŞ BELEDİYEMİZ OLDU
Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Şen ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile yaptığı görüşmelerde önemli bir konuyu da dile getiren Babaş, Bitlis’in Güroymak İlçesi Günkırı Beldesi’nin, Kastamonu Belediyesi ile kardeş belediye olduğunu ifade etti. Bu belediye için gereken her ne varsa yapacağını belirten Babaş, en kısa sürede Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy ile irtibata geçerek burayı ziyaret edeceklerini aktardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!