Kaşlarda mükemmel kavisler

Her kadın için geçerli ve aynı zamanda mükemmel bir kaş formu maalesef yok.

Haberin Devamı

İdeal kaş formu çoğunlukla gözler, yüz hatları, saç rengi, saç cinsi ve tenle yakından alakalı çünkü. Genel anlamda söylenebilecek tek şey, doğru şekillendirilmiş kaşların gözleri optik olarak büyüttüğü...

Kaşların kavis yükseklik ölçüsü için (normal şartlarda) geçerli ilk kural; kaşların kesinlikle yukarıdan alınmaması. Uzmanlar kavisi kısaltmanın da doğru olmadığını belirtiyor. ıdeal kaş yüksekliği ve genişliği için şimdi aşağıdaki notlara bir göz atın...
Kaşların alt kısmındaki tüyleri tek tek almaya başlamadan önce kaşlarınızı bir kaş fırçasıyla yukarı doğru tarayın. Ancak bu şekilde kaşlarınızın doğal formuna ulaşabilirsiniz.
Bir tüy almak istediğinizde, kaşınızdaki en yüksek kavis noktasının kesinlikle orta kısımda olduğunu sanmayın. Çünkü kaşların üçte ikisi yukarıya doğru kavis çizerken üçte biri aşağıya doğru iner.
Kaşlarınızı alırken tüm sırayı aynı anda temizlemeye dikkat edin. Böylelikle kaşlar arasında boşluklar oluşmasını engellemiş olursunuz.
Her zaman göz kapağının üzerindeki bölgede temizlik yapın ve arada formun bozulup bozulmadığını kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Unutmayın; çok ince kaş formu tercih etmek yüzde çok geniş bir alan görüntüsü yaratır ve anormal bir görünüme neden olur.
Duştan sonra cilt daha yumuşak olacağından, kaş almak o kadar acı vermez. Bir elinizle şakaklardan çekerek cildinizi bir germeniz de acınızı azaltacaktır.
Kaş almanın en ideal aleti cımbızdır. Cımbızın iki ucu içe doğru kıvrık olmalı. Ancak böylelikle tüyleri rahatça alabilir. Cımbızdaki kavis ne kadar azsa kullanımı o kadar zordur. Kaşlarınızı alırken mutlaka bir kaş fırçası ya da tarağı kullanmakta da fayda var.

KAşLARI NASIL ALMALI?

Haberin Devamı

Kaşlarınızı yukarıya doğru tarayın. ınce ya da seyrek kaşlara sahipseniz kaş kalemi ya da özel bir kaş pudrasıyla kaşlarınızı daha dolgun gösterebilirsiniz. Bunu yaparken kaşlarınızı asla boyamayın. Aksine üst kenardan itibaren kaşların uzama yönünde çizgiler çekin. Rengi sabitlemek için transparan bir maskara ya da kaş fırçasının üzerine sıkacağınız bir miktar saç spreyi size yardımcı olacaktır.

YÜKSEK TOPUKLAR zararlı mı?

Haberin Devamı

 Yapılan bir çalışmada ayak problemleri ile yüksek topuklu ayakkabı giyme arasında ilişki bulunmuş, bin 900 kişinin yüzde 29’unda genç yaşta yüksek topuklu giyenlerin ileri yaşta daha çok ayak problemi yaşadığı gösterilmiş. Detayları Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Onur Tetik’ten öğrendik...
Hangi ayakkabı?
Ayakkabı seçiminde çok geniş bir yelpaze var. Yüksek topuklu ayakkabı giymek her zaman güzel olmayabilir. Bu nedenle ayakkabı seçiminde ister düz olsun ister topuklu olsun ayakkabının dengesi iyi olmalı.
Ama mekanik olarak dengeli ve rahat olması kadınlar için kullanılacağı anlamına gelmiyor. Kendini iyi ve güvenli hissettiren ayakkabılar rahat olmasa da tercih edilebilir. Buna rağmen ayak içinde iken acı veren ve “bugün bir an önce bitse” dedirten ayakkabılar seçilmemeli.
Topuklu ve sıkı ayakkabı giyenlerin gün içinde ara ara ayakkabılarını çıkartmaları, ya da geceleri giymelerini öneriliyor. Genellikle ayağın rahatlığı için 5cm yüksek olmayan ayakkabılar tavsiye ediliyor.

Haberin Devamı

Sağlıklı görünen bir cilt için derin temizlik

Yumuşak, pürüzsüz, homojen dokulu bir cilt, harika bir boş tuval gibi. Ama ne yazık ki bedeninizi her gün tepeden tırnağa bu kıvamda tutmanız pek mümkün değil.

Uzmanlar, ölü deri hücre-lerinden kurtulmayı sağladığı ve cildin kozmetik ürünleri emmesine yardımcı olduğu için her gün banyoya ya da duşa girmeden önce vücudun fırçalanmasını öneriyor. Bu işlemin ayrıca kan dolaşımını hızlandırdığı ve lenf bezlerini uyardığı da söyleniyor ki, toksinlerin vücuttan atılımı bu iki yol sayesinde gerçekleşiyor.
Yapmanız gereken; fırçanızı elinize almak ve yumuşak hareketlerle, kalbiniz doğrultusunda ilerleyerek vücudunuzu beş dakika boyunca fırçalamak...
şimdi sıra yüzünüzde... Önce yumuşak bir losyon yardımıyla göz makyajınızı temizleyin. Bunu yaparken cildinizi tahriş etmemeye dikkat edin. Ardından iyi bir temizleyici yardımıyla makyajınızın geri kalan kısmını çıkarın (Bunu yaparken, boynunuzun alt kısmından başlayarak hafif hareketlerle yukarıya doğru çıkın). Daha sonra, cilt tipinize uygun bir peeling yardımıyla yüzünüzdeki ölü deri hücrelerini temizleyin. Zaten bunlar bugüne dek cildinizin mat görünmesine neden oluyordu.
Tüm bu uygulamaların ardından yüzünüze maske uygulamayı ihmal etmeyin. Bunun için; doğal bir nemlendirici olarak bilinen avokadoyu iyice ezdikten sonra kendi yüzünüze iyice yedirin.
(Çırpılmış bir yumurtayı yüze sürmek de yağlı cildi gerginleştirmenin harika bir yolu.)
10 dakika kadar bekledikten sonra maskeyi ılık suyla akıtın, yüzünüzü kurulayıp beş dakikalık bir yüz masajı yapın. Kalan yağı da bir tonik yardımıyla arındırabilirsiniz.

New York nostaljisi

Haberin Devamı

Yaşadığı kente gönülden bağlı tasarımcı Donna Karan, her bir anı fotoğraf karesine dönüştürdüğü yeni kokusu Love from New York DKNY ile tenlere kentin stilini yansıtıyor.

Donna Karan’ın koku koleksiyonuna kattığı son parfümü Love From New York DKNY, seyahat etmeyi, yenilikleri keşfetmeyi seven, aşka tutku ile bağlı kadınlara sesleniyor. Kentin belirgin stilini ve gizemli şehvetini açıkça ortaya koyan parfüm, modern notalarıyla dikkat çekiyor.
Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda bulabileceğiniz Love from New York DKNY, ikonik dikdörtgen bir şişenin içinde satılıyor. Gümüş rengi kapak ve şişe üzerindeki DKNY logosu ile şık bir tasarıma sahip. Nostaljik siyah-beyaz kartpostallardan esinlenilerek tasarlanmış ambalajı kentte yaşanan bir aşktan kareler içeriyor.

KATILIN, KAZANIN

Haberin Devamı

“Çekici bir kadın ve onun yaşadığı şehre tutkuyla bağlılığını anlatan Love from New York DKNY’ın karton ambalajı neden esinlenilerek tasarlanmıştır?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişi Love from New York DKNY 50 ml. parfüm kazanacak. Bu uygulama web sitesinde 30 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 10 adet ile sınırlı.

Geçen haftanın kazananları

İşte Ck talihlileri

Ahmet Işıkdağ Aslı Sonbahar Bahri Besler Berra Çolak Dündar ıncesu  ırem Baltacı ırem Ayabakan Mustafa Kamer
Seyfettin Maytar şükrü Özsalih

İşte Givenchy talihlileri

Buket Akçay Güven Dilara Demir Fatma Yüksek Halime Yazıcı Halit Koparan
Nurten Yalçın Recep Maden Selahattin Günal Sinan Poyraz Songül Karaca

MAKYAJ HıLELERı

Yüzünü fondötene bulayarak cildinizdeki belirgin sivilcelerden kurtulamazsınız. Fondötenin ölçüsünü kaçırırsanız, balmumu bir heykele benzemeniz kaçınılmaz...

Burun kenarlarına ya da sivilcelerin üstüne hafif bir kat fondöten sürün.
Yüzünüzün parlamasını istemiyorsanız sorunlu yerleri her zaman mat formüllü ürünlerle kapatın ve gözleriniz için de kolay yayılan, ışığı yansıtan kapatıcılardan başkasını kullanmayın.
Yüzünüzün beğendiğiniz noktalarını ortaya çıkarın. Elmacık kemiklerinizin altına allık sürün, takma kirpik uygulayın ve dudaklarınıza parlatıcı sürün.
Aynı anda hem göz hem dudak makyajına ağırlık vermeyin. Makyaj çantanızı açmadan önce birinden birine karar verin.

EDıTÖRDEN...

Pembe büyü

Costume National’ın yaratıcısı Ennio Capasa’nın yarattığı “Scent Gloss” her şeyiyle pembe bir parfüm... Pembe görünüyor, pembe kokuyor, pembe hissettiriyor. Güllerin, mor orkidelerin ve misk esansının bileşimi Scent Gloss, çiçek buketi tadında...

Saçlar kontrol altında

Hollywood yıldızlarının kuaförü Philip B’nin Jet Set Precision Control Hair Spray’i ile saçınızı gündüzden geceye bozulmadan taşıyabilirsiniz. Ürün, saçın hacmini ve yumuşaklığını gün boyunca korumasına yardımcı oluyor. Hem kuru hem de ıslak saçı şekillendirmede harikalar yaratıyor.

Yazarın Tüm Yazıları