Kartlı su sayacı meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Kartlı su sayacı meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 16:00

Kartlı su sayacı meclis gündeminde

Haberin Devamı

 CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MASKİ) başlattığı kartlı su sayacı uygulamasının özel bir şirkete haksız kazanç sağladığını öne sürerek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kartlı su sayaç uygulaması ile özel bir şirkete kaynak aktardığını öne sürdü. Nurlu yaptığı yazılı açıklamada, abonelerden kartlı su sayacı değişimi adı altında 230 TL ücret alındığını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi vatandaşın rızası olmadan, zorla değiştirdiği kartlı su sayacı için abonelerden 230 TL para alıyor. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Manisa genelinde 193 bin sayacın değiştirileceği ilk etapta 100 bin sayacın değiştirilmesi için ihale yapıldığı, 7 Eylül 2015 tarihinde yapılan ihale ile sayaç alımı ve montaj işinin Baylan Ölçü Aletleri San. Ve Tic. Ltd. Şti'ne verildiği, ihaleye göre, sayaç bedeli 165 lira ve montaj için 30 TL olmak üzere sayaç başına KDV dahil 230 TL firmaya ödeme yapılacağı belirtilmiştir. Buna göre Belediye, vatandaştan aldığı 230 TL'nin tamamını firmaya aktarmaktadır. Sayaçların Belediye tarafından ücretsiz değiştirilmesi gerekmektedir. Kartlı sayaç uygulamasında belediyenin hiçbir karı yoktur. Vatandaşa da bir yararı yoktur. Tek kar eden sayaç şirketidir. Belediye vatandaşın cebinden zorla aldığı parayı, şirketin kasasına koymaktadır" dedi.

BAKAN ALA'YA SORDU

CHP'li Nurlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; "Su sayacı değişimi ve montajının MASKİ elemanlarınca ücretsiz yapılması gerekirken, ilgili şirket tarafından ücret mukabili yapılmasının nedeni nedir? Bu yolla şirkete ne kadar para aktarılacaktır? Vatandaşın zararına, şirketin karına olan bu uygulamanın Belediye'ye ne gibi yararı vardır? Belediye bütçesine ne kadar para girecektir? Bakanlık olarak kanuna aykırı olan kartlı su sayacı uygulamasının durdurulması için girişimde bulunacak mısınız" dedi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!