Kartlar iÅŸi bozdu

BEŞİKTAŞ, dün geceye bazı kuşkularla geldi. Denizli maçındaki tribün tepkisinin yarattığı endişeler, hala akılları kurcalıyordu. Demirören’in patlattığı demeç ise, yangına ateşle gitmek gibi bir şeydi... Tribünleri temizleyeceğiz!
Haberin Devamı

Galiba, birileri uyardı... Ve başkan beklenmedik çıkıştan 24 saat sonra bir pişmanlık bülteni yayınladı...

Yanlış anlaşılmasın, oyuna gelip bölünmeyin dedim!

Dün gece merakla İnönü’ye koşanlar iki soruya yanıt aradılar. Demirören’in sözleri, zaten burnundan soluyan tribün kalabalığını nasıl etkileyecekti?

Ve binbir parçaya bölünen grupların Denizli maçındaki öfkesi Kasımpaşa maçına da taşacak mıydı?

Kuşkular boşunaymış... Tribünler uslu uslu oturdu. Bölünüp, parçalanmadan ve o çirkin geceyi bir kez daha yaşatmadan tek yürek Beşiktaş’ı alkışladılar.

¡Â¡Â¡

Beşiktaş, tribünlerden aldığı moralle oynadı. Moral, Beşiktaş’ın iyi oynaması için yeterli miydi, bir bakalım...

1-Erken gol ve hızlı tempo beni yanılttı. Golden sonraki dakikalarda Beşiktaş topu ve rakibi kontrolde zorlandı. Ancak, ikinci gol dengeleri değiştirdi, rakibin direncini kırdı.

Haberin Devamı

2-Beşiktaş, savunmadan çıkışlarda çabuk oynamayı denedi. Zaman zaman pas trafiğindeki kargaşa ise hızlı tempoya karşın atakların etkinliğini azalttı.

3-İkinci golde her şey farklıydı. Dörtlü kombinezonda topu Bobo’ya ulaştıran her bir futbolcu bu güzel gole ortak oldu. İbrahim Toraman, Ernst, Tabata ve Bobo topluca alkış aldı.

4-Ekrem Dağ’ın oyun hırsına hayran kaldım. İsmail Köybaşı için güzel günler yakında... Bobo havasını buluyor. Nihat’a birkaç gol daha gerekli. Attıkça aradığı morale kavuşacak. Ernst mi? Atılana kadar müthişti.

¡Â¡Â¡

Konuşacağım her Beşiktaşlı’nın soracağı soruyu biliyorum.

Bu Beşiktaş iş yapar mı?

Böyle bir sorunun yanıtını Eskişehir maçından sonraya bıraksak daha sağlıklı konuşabilirim. Bir hafta sonra Beşiktaş’ın manzarasını ve geleceğini de kesin cümlelerle anlatabilirim.

Dün geceyi skora yönelik oynadı. Kazanması elbette önemliydi.

Ters bir sonuç, yıkım olurdu. Oysa moral, Beşiktaş’ı huzura ve skora koşturacak tek güç...

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım... Eskişehir deplasmanı öncesi Ernst ve Ferrari’nin gördüğü kırmızı kart, Beşiktaş’ın kadro düzenini ve moralini ne ölçüde etkileyecek bilemiyorum. Ama bu yarışta var olmak istiyorsa daha çok koşarak ve savaşarak bu açığı kapatmalı.

Yazarın Tüm Yazıları