Kartepe Bilgi Evi Öğrencilerine Meslek Tanıtımı

Güncelleme Tarihi:

Kartepe Bilgi Evi Öğrencilerine Meslek Tanıtımı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 16:04

KARTEPE BELEDİYESİ, BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİNE MESLEK TANITIMI KAPSAMINDA MESLEK EĞİTİMİ VERİYOR.

Kartepe Belediyesi bilgi evinde eğitim gören çocuklar ‘Meslek Tanıtım Günleri’ çerçevesinde makine mühendisliği hakkında bilgi aldılar.
Kartepe Belediyesi bünyesinde hizmet veren bilgi evi öğrencilerine ‘Meslek Tanıtım Günleri’ kapsamında makine mühendisliğinin tanıtımı yapıldı. Kartepe Belediyesi Kültür Müdürlüğü Bilgi Evi yetkilileri de bu sezondan itibaren farklı iş kollarındaki meslek uzmanlarını bilgi evi öğrencileri ile buluşturuyor.
Makine mühendisliği mesleğini öğrencilere yakından tanıtan Makine Mühendisi Mehmet Ali Eriş, makineler, enerji, ve imalat yöntemlerine merakı olan çocuklar için vazgeçilmez bir meslek olduğunu söyledi. Uçlu kalemden televizyona kadar geniş bir yelpazede bu mesleğin icra edildiğini kaydeden Eriş, bu dönemde fen bilgisi derslerinin bu meslek için alt yapı oluşturduğunu belirtti.
Öte yandan Kartepe Belediyesi Kış Spor Okulları, ’Kartepe’de kayak bilmeyen çocuk kalmasın’ kapsamında çocuklara kayak sporunu öğretiyor. Kartepe Belediyesi Kış Spor Okulları bünyesinde gerçekleştirilen kayak kursları ücretsiz olarak 20’şerli gruplar halinde 4 eğitmen nezaretinde haftada 2 gün süre ile uygulanıyor. 8-15 yaş grubu Kartepeli öğrenciler salı ve perşembe günleri Kartepe Belediyesi’nce kayak merkezine ulaştırılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!