Kartepe Belediyesi’nin Psikolojik Danışmanlık Hizmeti İlgi Görüyor

Güncelleme Tarihi:

Kartepe Belediyesi’nin Psikolojik Danışmanlık Hizmeti İlgi Görüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 14:52

KARTEPE BELEDİYESİ’NİN PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ İLGİ GÖRÜYOR

Kartepe Belediyesi’nin sosyal belediyecilik hizmetlerinden biri olan ve örneğine az rastlanan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti ile ihtiyaç duyan ve kendisini ifade edebilen her yaş kategorisindeki vatandaşlara psikolojik destek veriliyor. Nisan 2014-2015 döneminde 851 kişinin faydalandığı merkez randevulu olarak günde ortalama 7 kişiye hizmet vermeye devam ediyor.
Değişen dünyada meydana gelen, bilimsel ve teknolojik yenilikler karşısında, toplumsal yaşamı karmaşık ve içinden çıkılmaz hale getiren etkenlerden kişilerin daha az etkilenmesi amacıyla Kartepelilere iki farklı noktada ücretsiz psikolojik destek hizmeti sunuluyor.
İlçe halkı Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde Psikolog Yavuz Yabaş nezaretinde belediyenin 353 45 63 nolu telefonundan randevu alarak ücretsiz olarak Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri Acısu Aile Sağlığı Merkezinde, Perşembe ve Cuma günleri de Ataevler Kültür Merkezi’nde psikolojik destek alabiliyor. Kartepe Belediyesinin sunduğu bu hizmetten Nisan 2014 ile 2015 döneminde 851 Kartepeli faydalanırken günde ortalama 7 kişiye hizmet veriliyor.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri kapsamında aile içi iletişim psikolojisi, aile çocuk ilişkisi, öğrencilerin okul fobisi ve sınav stresi terapisi, ergenlik terapisi, çocuk terapisi, aile ve engellilerle yaşam terapisi, grup terapileri yanında kuran kursu, yurtlar, okullarda öğretmen ve öğrenci ilişkileri gibi gruplara yönelik seminerler veriliyor. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri ile olası intihar girişimleri, yasak ilişki ve taciz gibi münferit olayların da önüne geçilmeye çalışılıyor.
Kartepe halkına sunulan bu sosyal belediyecilik hizmeti ile ilgili olarak Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Yeni neslin daha iyi yetiştirilmesi, aile içi iletişimin daha güvenli hale getirilmesi, internet bağımlılığı başta olmak üzere televizyon dizilerinin aile üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla hizmet veren Psikolojik Danışmanlık Merkezimiz ile ilçe halkımızın talepleri doğrultusunda danışmanlık hizmetlerini ücretsiz olarak sunmayı amaçlıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!