Kartal'ın kupa aşkı:1-0

Güncelleme Tarihi:

Kartalın kupa aşkı:1-0
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezonun kupa şampiyonu rakibi karşısında oldukça üstün bir oyun sergileyen ve sayısız fırsat yakalayan siyah beyazlı ekip, sonuca Yusuf'un şık golüyle gitti.

Ligde aradığını bulamayan ve tüm ağırlığını kupaya veren Beşiktaş, güçlü rakibi karşısında atak bir oyun sergiledi. Siyah beyazlı ekibin beklediği gol 27. dakikada Yusuf'un ayağından geldi. Baskısını artıran Beşiktaş ikinci gol için bastırdı ancak Amokachi ve Oktay'la fırsatlardan yararlanamadı. Kocaeli'nin ataklarına da başarıyla karşı koyan siyah beyazlılar, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Ligde şampiyonluk yarışının bir hayli gerisinde kalan Beşiktaş tek umut olarak gördüğü Türkiye Kupası'nın yarı final ilk maçında Kocaelispor'u deplasmanda 1-0 yenerek final için büyük avantaj sağladı. Geçtiğimiz sezon kupa şampiyonu olan rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen siyah beyazlılar Yusuf'un golüyle sonuca gitti.

7. dakikada Ertuğrul yaklaşık 25 metreden serbest vuruş kullandı. Barajı aşan top, Stingaciu'nun kucağında kaldı.

12. dakikada Yankov'un ara pasında Osman'ı geçen topa Stingaciu ile birlikte Yusuf hareketlendi ve Rumen kaleciden önce vurdu. Ancak top direğin yanından auta gitti.

14. dakikada Ahmet topu elle karışık kontrol etti, Mrmiç'le karşı karşıya kaldığnda aşırtma vuruşunu Mrmiç son anda kornere çeldi.

27. dakikada Beşiktaş öne gecti. Oktay, atak başlatarak topu Tayfur'a çıkardı. Tayfur, ceza alanına hareketlenen Yusuf'u defansın arkasından topla buluşturdu. Yusuf, Stingaciu'yu üzerine çekip topu ağlara gönderdi: 1-0.

33. dakikada Serdar'ın soldan ceza alanına kestiği topa yükselen Oktay kafayı vurdu. Meşin yuvarlak Stingacu'yu geçmesine rağmen direğin üstünden auta çıktı.

40. dakikada Yusuf, Amokachi'yi altıpasta topla buluşturdu. Nijeryalı futbolcunun plasesinde Stingaciu başarılıydı.

İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

53. dakikada Amokachi'nin Oktay'la paslaşmasında topu Yusuf'a çıkardı. Yusuf'un vuruşunda top Stingaciu'dan döndü.

59. dakikada Nuri ile gelişen Kocaelispor atağında bu futbolcu topu ceza alanına ortaladı. Mrmiç'i geçen meşin yuvaralğa Ahmet ayak koyamadı.

62. dakikada Nuri soldan ceza alanına girdi. Vuruşunda defanstan dönen topu Dobrowski, Mrmiç'in boşalttığı kaleye vurdu. Alpay, üst direğin dibinden kafayla mutlak golü kornerle önledi.

64. dakikada ani ataklarla ikinci golü arayan Beşiktaş, Amokachi ile telikeli oldu. Pasında Oktay'ın zayıf şutu Stingaciu'da kaldı.

STAT: İsmetpaşa

HAKEMLER: Murat Ilgaz (**), Ercan İnegöllüler (**), Galip Bitigen (**)

KOCAELİSPOR: Stingaciu (**)- Osman (*), Taşkın (*) (Dk.67 Orhan Kaynak *), Turan (**)- Mirkoviç (**), Mert (*), Evren (*), Zeki (*), Nuri (*)- Ahmet (*), Dobrowski (*)

YEDEKLER: Metin- Ali, Engin, Bülent, Orhan Ak

BEŞİKTAŞ: Mrmiç (**)- Rahim (***), Alpay (***), Ertuğrul (**)- Erkan (***), Yusuf (***) (Dk.88 Salih), Yankov (***), Tayfur (***), Serdar (***) (Dk.86 Mutlu)- Oktay (**) (Dk.80 Nihat *), Amokachi (***)

YEDEKLER: Fevzi- Savaş, Mesut, Aydın

GOL: Dk.27 Yusuf

SARI KARTLAR: Nuri, Turan (Kocaeli), Ertuğrul (Beşiktaş)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!