Kartal'ın bombası Caner

Güncelleme Tarihi:

Kartalın bombası Caner
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2007 00:00

19 yaşındaki orta saha oyuncusu ile prensipte anlaşan siyah beyazlılar, şimdi de kulübünü ikna etmeye çalışıyor. CSKA Moskova’ya iki ayrı teklif götüren Beşiktaş Yönetimi, "Ya 3 milyon Euro’ya satın ya da 1 milyon Euro karşılığında 1 yıllığına kiralık verin" dedi.

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, kadrosunun yetersiz olduğunu ve ocak ayındaki ara transfer döneminde mutlaka takviye yapılması gerektiğini söyleyen teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın isteklerini bir bir yerine getirmeye başladı. Demirören ve ekibi ilk olarak flaş bir isimle, CSKA Moskova’da forma giyen Caner Erkin’le anlaşma sağladı.

Sağlam’ın listesinin ilk sırasında yer alıyor

Ocak ayında alınmasını istediği futbolcuların ismini geçtiğimiz günlerde yönetim kuruluna bildiren teknik direktör Ertuğrul Sağlam, transfer listesinin ilk sırasına CSKA Moskova’da forma giyen Caner Erkin’i koydu. Sağlam, geleceğin yıldız adayları arasında yer alan Caner’in, çok yetenekli bir orta saha oyuncusu olduğunu vurgulayarak, "Alabilirsek bize büyük katkı yapar. Caner, liderlik vasıflarına sahip bir futbolcu. Ondan hem oyun kurucu olarak hem de sol kanatta yararlanabiliriz" dedi. Siyah beyazlı yöneticiler bunun üzerine Caner’le Fenerbahçe maçı için geldiği İstanbul’da bir görüşme yapıp, transfer teklifinde bulundu. Genç futbolcu da, kulübünün ikna edilmesi halinde Beşiktaş’a gelebileceğini bildirdi.

Vestel Manisaspor yüzde 25 pay alacak

Caner’in olumlu sinyal vermesinin ardından CSKA Kulübü ile temasa geçen siyah beyazlılar, Rus ekibine iki ayrı teklifte bulundu. Birinci teklifte futbolcunun bonservisi için 3 milyon Euro verilebileceği bildirildi. İkinci teklifte ise, 1 yıllık kiralama bedeli olarak 1 milyon Euro önerildi. CSKA yöneticileri, önerileri değerlendirmeye alacaklarını belirterek, Beşiktaş’tan bir hafta süre istediler. Rus ekibi Caner’i satmayı kabul ederse, bonservis bedelinin yüzde 25’i, futbolcunun eski kulübü olan Vestel Manisaspor’a ödenecek. Beşiktaş’ın Caner’e, CSKA’dan yılda aldığı 1 milyon Euro’yu önerdiği, genç oyuncunun da bunu kabul ettiği ifade edildi.

Dört büyükler istedi, satmadılar

Caner Erkin,
kendisinin Beşiktaş Kulübü ile anlaştığını belirterek, "Rusya’ya büyük umutlarla transfer oldum ama sakatlık problemi yüzünden umduğumu bulamadım. Türkiye’ye dönmeyi çok istiyorum. Sezon başında Türkiye’deki dört büyük takımdan da transfer teklifi aldım, ancak CSKA beni bırakmadı. Beşiktaş bana çok cazip bir teklifte bulundu. Eğer kulüpler anlaşırsa dünyalar benim olur" dedi.

Sakatlandığı için aylarca oynayamadı


2005 yılında Avrupa Şampiyonu ve Dünya Dördüncüsü olan 17 Yaş Altı Milli Takımımız’da oynadığı başarılı futbolla ün yapan Caner Erkin, geçtiğimiz yılın aralık ayında 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında CSKA Moskova’ya transfer oldu. Vestel Manisaspor, satış sözleşmesine bir madde koydurarak, futbolcunun bundan sonra yapacağı transferden yüzde 25 pay alma hakkını elde etti. Rus ekibine transfer olduktan sonra geçirdiği sakatlık nedeniyle aylarca sahalardan uzak kalan Caner Erkin, takımında yeni yeni forma giymeye başladı. Genç futbolcu, CSKA’nın Fenerbahçe’ye 3-1 yenildiği maçta ilk 11’de oynamış ve Edu’nun kendi kalesine attığı golün ortasını yapmıştı.

6 BİN euro yüzünden transfer EDİLMEMİŞTİ

BEŞİKTAŞ,
transferi için milyonlarca Euro’yu gözden çıkardığı Caner’i, 2004 yılında sadece 6 bin Euro yüzünden almamıştı. Kulübü Vestel Manisaspor’dan gizlice İstanbul’a getirilip bir hafta Fulya Tesisleri’nde B Genç Takım’la idmanlara çıkan Caner, antrenörlerden tam not aldı.Ancak, o zamanın yönetimi, 6 bin Euro yetiştirme parası ödemekten kaçındığı için transfer gerçekleşmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!