Kartal'a ağır ceza: 2-1

Güncelleme Tarihi:

Kartala ağır ceza: 2-1
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2004 01:43

Siyah beyazlılar, ateş hattından uzaklaşma çabasındaki rakibi karşısında Ümit'in penaltısıyla öne geçti, ancak Boliç'in iki golüne engel olamadı. Ligin 2. yarısında 6 hafta cepten yiyip, 10 puan kaybeden Beşiktaş, zirvedeki avantajını kaybetti.

BEŞİKTAŞ, İstanbulspor önünde de 3 puan kaybederek şampiyonluk yolunda rakiplerine davetiye çıkardı. Siyah beyazlı takım, ligin ikinci yarısından itibaren ne futbol, ne de gol olarak sahada gözüktü. İstanbulspor karşısında ne kanatlar, ne orta saha, ne de gol atacak isim vardı. Sahadan da 2-1 yenik ayrılınca ligin, 2. yarısında 6 haftada kaybedilen 10 puanla zirvedeki avantaj elinden uçup gitti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Lucescu, taktik olarak İstanbulspor karşısında iflas etti. Savunmanın verdiği açıkları görüp, İstanbulspor forvetlerinin önünü kesemedi. Büyük düşünmek için sahaya büyük futbolcularla çıkmak, ancak onların da büyük bir oyun sergilemesi gerekiyor. Beşiktaş dün bunları gerçekleştiremedi. İstanbulspor, 90 dakika takım mücadelesinin nasıl oynanacağını gösterdi. Hakem Cüneyt Çakır dört dörtlük yönetim gösterdi.

8. dakikada Pancu'nun ortasında Ahmed Hassan yükseldi topu kale yerine üstten auta gönderdi. İstanbulspor kalesindeki bu ilk yoklamanın ardından 17. dakikada Pancu ceza alınana girerken Uche ve Saffet tarafından düşürüldü. Hakem, tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Ümit Aydın'ın plase vuruşu kaleci Oğuz'un müdahalesine rağmen ağlara gitti: 1-0.

Boliç'i durduramadılar

Ardından Pancu ve Yasin'in kaleyi yoklamasında kaleci Oğuz gole izin vermedi. Tehlikeli akınlarla Beşiktaş kalesine gelen İstanbulspor 31. dakikada Beşiktaş'a ilk şoku yaşattı. Beşiktaş savunmasının sahada güneşlendiğini gören Yordanov sol kanattan ceza alanı içersine nefis bir orta yaptı. Boliç, Zago, Ronaldo ve Cordoba'nın bakışları arasında kafayla topu ağlara gönderince skor 1-1 oldu.

İkinci yarı ve direkler

İkinci yarıda herkes Beşiktaş'tan daha etkili bir futbol bekliyordu. Ancak 52. dakikada kalesinde tehlike yaşayan yine Beşiktaş'tı. Boliç'in nefis vuruşunda top üst direkten auta gittiğinde yürekler ağıza geldi. 71. dakikada yeniden sahneye çıkan İstanbulspor'da günün yıldızı Boliç bu kez affetmedi. Boliç tek başına ceza alanına dalıp, kaleci Cordoba'yı çalımlayarak topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu ilan etti: 2-1.

Devlerin belalısı

İSTANBULSPOR bu sezon topladığı 26 puanın 10'u üç büyük takımdan çıkardı. F.Bahçe ve G.Saray'dan sonra Beşiktaş'ı da yenmeyi başaran sarı siyahlılar, devlerin adeta belalısı oldu. İşte sonuçlar...


MAÇ SKOR

F.Bahçe (D) 3-0

Beşiktaş 1-1

G.Saray 3-1

F.Bahçe 0-1

Beşiktaş (D) 2-1

STAT: Kocaeli İsmetpaşa

HAKEMLER: Cüneyt Çakır (8), Aleks Taşçıoğlu (8), Serkan Çınar (8)

GOLLER: Dk.18 Ümit (pen), Dk.32 ve Dk.72 Boliç

BEŞİKTAŞ

Cordoba (5)

Emre (5)

(Dk.55 Tayfur 5)

Ronaldo (5)

Zago (5)

Okan (5)

Yasin (6)

Ümit (5)

(Dk.53 Sergen 5)

Tümer (5)

İbrahim (5)

Pancu (6)

A.Hassan (4)

(Dk.66 Ilie 4)


İSTANBUL

Oğuz (7)

Pinto (6)

Uche (8)

Saffet (6)

Musa Büyük (8)

(Dk.82 Yalçın )

Cem (8)

Aytekin (6)

Saidou (8)

Musa Kuş (8)

(Dk.62 Bushi 6)

Yordanov (8)

Boliç (9)

(Dk.87 Emre )
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!