Kartal vurgun yedi 2-1

Güncelleme Tarihi:

Kartal vurgun yedi 2-1
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş, 8 yıldır yenilmediği Ank.Gücü'ne Başkent'te teslim oldu

Siyah beyazlıların 3 maçlık galibiyet serisi Ankaragücü karşısında bozuldu. Kennedy ve Hasan Şaş'ın golleri Başkent ekibini tarihi galibiyetle 3 puana taşırken, Şifo Mehmet'in golü Beşiktaş'ı yenilgiden kurtarmaya yetmedi...

Son haftalarda aldığı galibiyetlerle çıkış yapan Beşiktaş, Başkent deplasmanında Ankaragücü'ne teslim oldu: 2-1. Üç haftada sadece 1 puan alabilen Ankaragücü, 8 yıldır yenemediği siyah beyazlıları bu kez sahada ezerken, farkı kaçıran takımdı.

5. dakikada Mutlu'nun uzun taç atışında top kafalardan sekti. Oktay penaltı noktası üzerinden düzeltip vurdu. Meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.

11. dakikada Ankaragücü öne geçti. Ahmet'in serbest vuruştan yaptığı ortaya Kennedy ön direkte yükselip kafayla vurdu: 1-0.

20. dakikada Erkan'ın arka direğe kestiği ortaya Oktay'dan önce kafayı vuran Gökmen, kalesindeki tehlikeyi uzaklaştırdı.

22. dakikada Kennedy'nin Recep'ten kapıp ortaladığı topu Coulibaly uygun durumda kontrol edemeyince Ankaragücü bir golden oldu.

23. dakikada Rahim'in ara pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Mehmet'in vuruşunu Adnan ayaklarıyla uzaklaştırdı.

27. dakikada Hasan Şaş soldan ceza sahasına girdi. Tayfur'u geçip, çaprazdan vurdu. Fevzi topu son anda çıkardı.

36. dakikada Fatih'in uzun ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Coulibaly bekletmeden vurdu. Fevzi yine başarılıydı.

37. dakikada Tayfur'un ortaladığı topa Mehmet, Adnan'ın hiç beklemediği bir yere kafayla vurdu ve Beşiktaş'ın beraberlik golünü kaydetti: 1-1. Devre 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Başkent ekibi 47. dakikada gole çok yaklaştı. Baidoo'nun mükemmel pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Hasan Şaş, düzeltip yerden vurdu. Fevzi topu ayakları ile uzaklaştırdı.

56. dakikada Hasan Şaş bu kez affetmedi. Coulibaly'nin yerden pasıyla ceza sahasında buluştu, Yankov'u geçip topu Fevzi'nin sağından ağlara gönderdi: 2-1.

66. dakikada duvar pasları ile gelişen yeni bir Ankaragücü atağında Ümit sağdan, yerden ortaladı, Baidoo boş durumda uzanmasına rağmen dokunamadı.

73. dakikada Amokachi'nin pasıyla ceza alanına girdi, sol çaprazdan vurdu, top direğin yanından auta çıktı.

74. dakikada Yankov'un arapasıyla altıpasın hemen önünde topla buluşan Tayfur vurmak yerine beklemeyi tercih edince Yılmaz araya girdi, Beşiktaş bir golden oldu.

79. dakikada Hikmet sağdan ortaladı, Mehmet arka direkte kafayı vurdu. Meşin yuvarlak auta çıktı. Karşılaşma da Ankaragücü'nün 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

HAKEMLER: İbrahim Aksoy (***), Bülent Bozdoğan (**), İlhami Sayılan (***)

ANKARAGÜCÜ: Adnan (**)- Hakan (**), Yılmaz Özen (***), Gökmen (***)- Ümit (**) (Dk.82 Hayati), Baidoo (**), Fatih (***), Hasan Şaş (****) (Dk.87 Lamptey), Ahmet (**)- Coulibaly (**) (Dk.77 Alper **), Kennedy (***)

BEŞİKTAŞ: Fevzi (***)- Recep (*) (Dk.35 Emre **), Rahim (*), Tayfur (*)- Erkan (*), Ertuğrul (**), Yankov (*), Mehmet (**), Mutlu (*) (Dk.65 Yusuf *)- Oktay (*) (Dk.46 Hikmet *), Amokachi (*)

GOLLER: Dk.11 Kennedy, Dk.37 Mehmet, Dk.56 Hasan Şaş

SARI KARTLAR: Recep (Beşiktaş), Ümit (Ankaragücü)

Farkı Fevzi önledi

Kupada finalist olmasının yanında ligde de toparlanarak tırmanışa geçerek dördüncülük şansı yakalayan Beşiktaş, Ankaragücü karşısında tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Futbol olarak sahada aciz kalan siyah beyazlılar, rakibin oyununa boyun eğerken, tarihi bir farktan kalecisi Fevzi'nin başarılı kurtarışlarıyla kurtuldu.

Fanatikler emniyette

faks Ankaragücü- Beşiktaş maçında Başkent polisi geniş güvenlik önlemleri aldı. İstanbul'da oynanan karşılaşmada yaşanan tatsız olaylar nedeniyle, Ankara seyircisinden çekinen Beşiktaş taraftarlarının Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü faks yağmuruna tutması polisi harekete geçirdi.

İlginç önlem Beşiktaşlı taraftarlar polisten, maç öncesi ve sonrası can güvenliklerinin sağlanması için özel önlem alınmasını istedi. Polis, Ankaragücü'nün bir grup fanatik taraftarını, maç bitimine kadar emniyette gözlem altına aldı ve maç sonrası serbest bıraktı.

BOYUN EĞDİLER

Beşiktaş, Ankaragücü karşısında ne hücumda ne de savunmada iyi organize olamadı. Siyah beyazlılar, rakibinin başarılı oyununa boyun eğerek, sahadan puansız ayrılmak zorunda kaldı.

YILDIZLAR YETMEDİ

Ankaragücü futboluyla Beşiktaş'ı sahadan silerken, siyah beyazlıların umut bağladığı yıldızlarından Ertuğrul'un çabası da yetersizdi. Ankaragücü, 8 yıl sonra yendiği rakibi karşısında farkı kaçıran taraftı.

(İlyas NAMOĞLU)

Recep cezalı

Beşiktaş’ta kaptan Recep, Hasan Şaş'ı tutmakta etkisiz kalınca Toshack tarafından 35. dakikada oyundan alındı. Sinirli bir şekilde soyunma odasına giden Recep, maçta gördüğü sarı kartla da cezalı durumuna düştü. Tecrübeli futbolcu aralıklı olarak dördüncü sarı kartını gördüğü için Bursaspor maçında forma giyemeyecek.

Ne dediler?

Toshack: 2-1 iyi sonuç

Toshack, Ankaragücü karşısında farktan kurtulduklarını söyledi. Galli Çalıştırıcı, ‘‘İlk yarı şanslıydık, 3-0 mağlup olabilirdik. İkinci yarıda oyuna ortak olduk. Futbolcularımız 1 haftada 3 maç oynamanın sıkıntısını yaşadı. Samimi bir şey söylemek gerekirse, 2-1 iyi bir sonuç’’ dedi.

Haberin Devamı

Aybaba:İyi oynadık

Samet Aybaba, futbolcularının ellerinden geleni yaparak, haklı bir galibiyet aldığını söyledi. Aybaba'nın görüşleri şöyle: ‘‘Baştan sona iyi oynadık. A.Gücü bu sezon daha önce yapamadığı şeyleri yapıyor. Futbolcularımı başarılı oyunlarından dolayı kutluyorum.’’




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!