Kartal ve kuzu

Güncelleme Tarihi:

Kartal ve kuzu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1997 00:00

Sanlı SARIALİOĞLU
Haberin Devamı

Bu Beşiktaş adamı çileden çıkarır. En kritik maçlarda harika, kolaylarında fiyasko. Neden, niçin, nasıl. Taraftar yanıt bulmakta öylesine zorlanıyor ki. Neden üç gün önce berbat, üç gün sonra enfes ve daha sonra yine hayal kırıklığı. Trabzonspor, G.Saray, Paris Saint Germain karşısında canavar, diğer maçlarda süt kuzusu. Takımın gerçek kapasitesi, gerçek yüzü acaba hangisi? İşte benim düşündüklerim.

Derbi maçlarında Beşiktaş fazla zorlanmıyor. Çünkü rakip takımlar katı defans anlayışında olmuyor, kendi kalesi önünde fazla kümeleşmiyor. Bu nedenle de sahanın ortasında görev yapan Yankov, Tayfur, Mehmet, Oktay, Amokachi ve hatta zaman zaman ileriye çıkan Rahim-Alpay ikilisi ile Beşiktaş tam göbekten rakiplerini çökertebiliyor. Gelgelelim karşısındaki takım 9 kişilik bir blokla kapandı mı, bu duvarı delemiyor. Bunun da nedeni, kanatları iyi kullanamamaları. İki kenar kulvardan yeterli katkı gelmeyince oyun ister istemez kilitleniyor. Buna bir de ileri ikilideki Oktay ve Amokachi'nin hava toplarındaki yetersizliği eklenince, iş iyice çıkmaza giriyor.

Derbi maçları dışındaki bu sorun bana göre takım içindeki iki değişiklikle asgariye indirilebilir. Erkan'ın yerine Oktay'ı oynatmak ve ileri ikilide de ısrarla Ertuğrul'a görev vermek. Böylece hem sağ kanattaki ofansif zenginlik artar, hem de hava toplarında Beşiktaş Ertuğrul ile daha etkili olur.

TRANSFER ŞART

Kendisinden daha zayıf rakipler karşısındaki zorlanmanın bir başka nedeni yedek kulübesindeki yetersizlik. Her maçı Mehmet, Amokachi veya Oktay'ın kurtarmasını bekleyemezsiniz. Bu oyuncuların haliyle kötü günleri olacak. İşte o zaman kulübedeki adamlar önemli. Ne yazık ki Beşiktaş bu yönde de yetersiz. Bunun tek çaresi sezon başında yapılmayanı ara transferde gerçekleştirmek. Defalarca yazdım, bir kez daha vurguluyorum: Transfer şart. Kasada para var. Yönetim paranın bekçiliğini yapacağına, bunu futbolcu alımında kullanmak zorunda. Tabii, iyi araştırarak.

Ali Eren'le söz kesilmiş. Ben Ali Eren'i yılda iki kez izliyorum. Nedir, ne değildir tam bilemem. İnşallah yönetim gerekli araştırmayı yapmıştır ve kesin bir fikre sahiptir. Ayrıca sadece Ali Eren'le iş bitmez. Hep yazıyorum, iki kanata alternatif şart... Ve de bu Letchkov hepimizi bıktırdı. Bugüne kadar hep, ‘‘Olacak, olacak’’ dedik. Sezonun dörtte birini geçtik, adamda ‘‘tık’’ yok. Öyleyse postalarsın ülkesine ve yerine doğru dürüst bir kanat oyuncusu alırsın, olur biter.

Hep aynı gaf, hep aynı gaflet. Zamanında iyi bir transfer araştırması yapılsa bu iş böyle olmaz. Yine hata yapıldı. Ancak telafisi var. Zaman daralıyor. Beşiktaş bir iki takviye ile şu andaki gücünü yüzde 40, yüzde 50 arttırabilir. Bunu yapacak olan, yönetim. Yapmalı, yapmak zorunda. Yoksa suçlu sandalyesinden kurtulamaz. Haydi, biraz kıpırdayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!