Kartal Lig'e sarıldı: 3-2

Güncelleme Tarihi:

Kartal Lige sarıldı: 3-2
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avrupa defterini kapatan Beşiktaş, Samsun’u yenip zirveye çıktı

Beşiktaş Samsun'da güldü. Avrupa üzüntüsünü ligde unuttu. Beş hafta aradan sonra Karadeniz'de liderliğe yükseldi. Nouma ve Ahmet Dursun ayrılmaz ikili olduklarını bir kez daha gösterdi.

Ahmet Dursun fileleri havalandırdı. Ercan kendi kalesine attığı golle farkı ikiye çıkardı. Tümer, Samsun'u ümitlendirdi. Nouma Kartal'ı rahatlattı. Ercan'ın kafa golü skoru belirledi.

Beşiktaş, zorlu Samsunspor deplasmanında altın değerinde 3 puan aldı Avrupa üzüntüsünü unuttu. Liderliği ele geçirdi.. Ahmet ve Nouma, Karadeniz ekibi karşısında yine görevini yaparken, Kartal'ın vazgeçilmezi olduklarını bir kez daha gösterdi. Ercan hem kendi kalesine, hem de Beşiktaş'a attığı gollerle geceye damgasını vurdu.: 3-2.

DAKİKA 8: Bu dakikada İbrahim'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Ahmet Dursun, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin sağından filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

DAKİKA 12: Beşiktaş, 2. golüne kavuştu. Münch'ün sol taraftan ceza alanına gönderdiği topa kale alanı içinde ters bir vuruş yapan Ercan, topu kendi kalesine gönderince, durum 2-0 oldu.

Ani gelişen Samsunspor atağında, Ali'nin Beşiktaş kalesine gönderdiği top, üst direkten geri döndü. Bu poziyonda kafasını kale direğine çarpan Shorunmu, bir süre sakatlık geçirdi.

DAKİKA 41: Ev sahibi ekibin golü geldi. Ani gelişen bir Samsunspor atağında topla buluşan Tümer, 3 Beşiktaşlı oyuncu arasındansıyrıldıktan sonra topu plase bir vuruşla ağlara gönderdi: 2-1. İlk yarının kalan bölümlerinde tarafların çabaları sonuç getirmeyince, ilk yarı konuk ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

DAKİKA 50: Beşiktaş farkı yine ikiye çıkardı. Murat sağdan sıfıra indi, kale önüne ortaladı. Nouma müsait durumda kafayı vurdu, topu ağlara gönderdi: 3-1.

Beşiktaş ceza sahası içinde topla buluşan Tümer, rakibinden sıyrıldı ve vurdu. Top kalenin yanından auta gitti. Samsun golden oldu.

Ahmet penaltı noktası üzerindeki Ayhan'ı görmek istedi. Ancak Samsun defansı topu kornere gönderdi. Kornerden gelen topa Ayhan kafa vurdu, top auta çıktı.

DAKİKA 69: Kazanılan serbest atışı Ali kullandı. İleri çıkan Ercan topu kafayla ağlara gönderirken, farkı da ikiye indirdi: 3-2.

Savunmanın arkasına sarkan Murat, ceza sahasına girdi bir anda kaleyi önüne aldı ve Nouma'ya çıkarınca defans tehlikeyi kornere gönderdi, bir gol pozisyonu da kaçtı. Maç bu skorla bitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!