Kartal kendini yaktı:2-1

Güncelleme Tarihi:

Kartal kendini yaktı:2-1
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş maça iyi başladı. Ancak 16. dakikada Ertuğrul'un acemiliğinden kaynaklanan penaltıyı Petersson gole çevirdi: 1-0. 23. dakikada Andersson yine skoru 2-0 yaptı. 45. dakikada Oktay şahane bir gole imza attı: 2-1. 66. dakikada Belçikalı hakemin uydurduğu bir pozisyonda Göteborg penaltı kazanırken Mrmiç de oyundan atıldı. Ancak penaltıyı Fevzi kurtardı. 76'da Ravelli oyundan atıldı ve mücadele 2-1 bitti.

Beşiktaş Göteborg karşısında iyi oynamasına rağmen basit hatalar sonucu yediği gollerle yenilmekten kurtulamadı.7. dakikada Yankov'un rakibini düşürmesiyle İsveç ekibi Nilsson'un frikiği auta çıktı. 12. dakikada Beşiktaş kalesinde mutlak bir gol tehlikesi yaşandı. Soldan ceza alanına giren Andersson topu göğsüyle düzeltti. Altı pas üzerinde bulunan Ekström'e çıkardı. Bu futbolcu topu boş kale yerine auta nişanladı.

16. dakikada Ertuğrul topu eliyle çelince hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Petersson takımını 1-0 öne geçirdi.

23. dakikada Alpay'ın müdahele ettiği top bomboş durumdaki Andersson'a gol pası oldu. Bu futbolcu da şık bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.

45. dakikada Letchkov'un kafa pasını takip eden Oktay Göteborg defansından sıyrıldı, yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1.

66. dakikada Karlsson ceza alanına girdiği anda Rahim ve Ertuğrul'un arasında yere yığıldı. Hakem Amand inanılmaz bir kararla Mrmiç'i kırmızı kartla oyun dışı bırakıp bir de penaltıya hükmetti. Petersson'un kullandığı penaltıyı Fevzi mükemmel bir refleksle kornere tokatladı. 75. dakikada Lucic'in geri pası kaleci Ravelli eliyle kontrol edince hakem ceza vuruşuna karar verdi. Penaltı noktası üzerinden kullanılan serbest atışta Ertuğrul'un vuruşu defansa çarpıp kornere çıktı.

79. dakikada Yusuf çalımlarla sol kanattan ceza alanına kadar girdi. Sert şutu yandan auta çıktı. Maçta başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan 2-1 yenildi.

STAT: Ullevi

HAKEMLER: Ancion Amand (*), Van Broeck Prosper (**), Van Goethem Wim (**) (Belçika)

GÖTEBORG: Ravelli (*)-Magnusson (*), Lucic (*), Johansson (**)-Alexendersson (**), Pettersson (**), Lindqvist (**), Nilsson (***), Karlsson (***) (Dk. 84 Tetteh ?)- Andersson (**), Ekström (**) (Dk. 76 Jarevol *)

BEŞİKTAŞ: Mrmiç (**)- Ertuğrul (**), Rahim (*) (Dk.60 Salih **), Alpay (**)- Recep (**), Letchkov (***), Mehmet (*) (Dk.57 Yusuf **), Yankov (**), Tayfur (**), Serdar (**) (Dk. 67 Fevzi **)- Oktay (**)

SARI KARTLAR: Rahim, Tayfur, Karlsson, Ravelli, Johansson, Lindqvist, Ertuğrul

KIRMIZI KART: Dk. 65 Mrmiç (Beşiktaş), Dk. 75 Ravelli (Göteborg)

GOLLER: Dk. 16 Petersson, Dk. 23 Andersson (Göteborg) Dk. 45 Oktay (Beşiktaş)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!