Kartal Havasını buldu 2-1

Güncelleme Tarihi:

Kartal Havasını buldu 2-1
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş, sarı siyahlıları Erkan ve Oktay'ın golleriyle geçerek üç puanın sahibi oldu. İstanbulspor'un tek golü Aykut'tan geldi. Amokachi 87'nci dakikada kırmızı kart gördü.

Beşiktaş kupada finale yükselmenin moraliyle çıktığı İstanbulspor karşısında özellikle ilk yarıda üstün olan taraftı. 41. dakikada Erkan'ın golüyle devreyi önde kapayan Beşiktaş 63'te Oktay ile farkı ikiye çıkardı. 66. dakikada Aykut'un golüyle umutlanan İstanbulspor beraberlik için oyunun son bölümünde çok çırpındı. Ancak Beşiktaş sahadan 3 puanın sahibi olarak ayrıldı. 27. SAYFADA

Beşiktaş ,Türkiye Kupası çeyrek finalinde iki maçta da yendiği İstanbulspor'u ligde aşarken zaman zaman zorlandı: 2-1. İlk yarıyı 1-0 önde kapayan siyah beyazlılar, farkı ikiye çıkardıktan sonra İstanbulspor rakip üzerine daha organize hücumlarla yüklendi. Ancak sarı siyahlıların çabası sadece farkı bire indirmeye yetti ve Beşiktaş 3 puanın sahibi oldu.

27. dakikada Yankov'un arapasıyla ceza sahasına giren Recep'in çapraz pozisyonda sert vuruşu Zdravkov'da kaldı.

34. dakikada Amokachi'nin arapasında Ertuğrul kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Zdravkov sakatlanma pahasına Ertuğrul'un ayaklarına yatarak mutlak bir golü önledi.

41. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Mehmet'in arapasıyla sağdan ceza sahasına giren Erkan ayağının dışıyla nefis vurdu ve topu Zdravkov'un üstünden filelere gönderdi: 0-1. Devre Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile kapandı.

63. dakikada Beşiktaş'ın ikinci golü geldi. Ani gelişen atakta Amokachi sol kanattan Hamza ve Engin'den sıyrılarak topu ceza sahası içine kadar getirip Oktay'a nefis bir pas çıkardı. Oktay, kaleci Haluk'un sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

66. dakikada İstanbulspor farkı yeniden bire indirdi. Sergen'in ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Aykut ustalığını gösterdi ve golü atmakta zorlanmadı: 2-1.

89. dakikada ceza sahası yan çizgisinde topla buluşan Saffet pas vermek yerine kendi vurmayı deneyince takımını mutlak bir golden etti. Karşılaşma da Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

STAT: Fenerbahçe

HAKEMLER: Oğuz Sarvan (*), İlhami Sayılan (**), Hulusi Aldaç (**)

İSTANBULSPOR: Zdravkov (*) (Dk.46 Haluk *)- Engin (**), Nesim (**), Halilagiç (***)- Musiç (*) (Dk.60 İsa **), Oğuz (**), Fuat (*) (Dk.78 Mithat *), Sergen (***), Hamza (**)- Saffet (*), Aykut (***)

YEDEKLER: Suat, Mustafa, İsa, Timur

BEŞİKTAŞ: Fevzi (*)- Ali Eren (***), Rahim (***), Recep (**)- Erkan (***), Tayfur (**), Mehmet (***) (Dk.78 Hikmet *), Yankov (**) (Dk.86 Emre), Mutlu (**)- Ertuğrul (*) (Dk.42 Oktay ***), Amokachi (***)

YEDEKLER: Mrmiç- Serdar, Nihat, Yusuf

GOLLER: Dk.41 Erkan, Dk.63 Oktay, Dk.66 Aykut

SARI KARTLAR: Yankov (Beşiktaş), Aykut (İstanbulspor)

KIRMIZI KART: Dk.87 Amokachi (Beşiktaş)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!