Kartal gibiydi: 4-2

Güncelleme Tarihi:

Kartal gibiydi: 4-2
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2005 01:34

Ankaraspor deplasmanında kabus gibi bir ilk 45 dakika yaşayan Beşiktaş, ikinci devrede toparlanıp, zafere uzandı. Wederson ve Jaba’nın golleriyle yenik duruma düşen Kartal’ı A.Hassan (2), İ.Akın ve A.Dursun güldürdü.  

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'a hafta içinde gelen eleştiri, takımın attığı gol sayısındaki azalmaydı. Derbiyi kaybeden, Gençlerbirliği'ne iki puan bırakan ve Başkent'e moralsiz gelen siyah beyazlılarda sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle Çalımbay, Ankaraspor maçına değişik ama hücum gücü yüksek bir ekiple çıktı.

Bu değişim ile Beşiktaş 4 gol bulup bir anlamda eleştirilere de cevap verdi. Ama eski hastalığı ilk 30 dakikada yine yakasına yapışmıştı. Oyuna hızlı girip, henüz 2'nci dakikada İbrahim Akın'ın boş kaleye gönderemediği topla pozisyon yakalayan Beşiktaş, sonrasında temposunu kaybetti. 7'nci dakikada çalımlarla ceza alanına giren Tita, Cordoba'nın müdahalesiyle kendini yerde buldu. Hakemin verdiği penaltıyı kullanan Wederson topu ağlara gönderdi. Ancak Demirlek, son günlerde moda olan şekilde atışı tekrarlattı. Wederson bir kez daha ağları havalandırdı.

17'nci dakika oynanırken ceza alanına giren Jaba'nın sert şutunu Cordoba çıkardı. 29'uncu dakikada Ankaraspor ikinci golüne kavuştu. Wederson, soldan korneri kullandı. Şenol'un sektirdiği topu kalabalık savunma arasında boyu en kısa olan Jaba kafa ile tamamladı: 2-0.

43'üncü dakikada İbrahim Üzülmez soldan son çizgiye inip ortaya çıkardı. İbrahim Akın gelişine sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderirken, farkı bire indirdi. Takımının soyunma odasına moralli girmesini sağladı.

İkinci yarıya Beşiktaş golle başladı. Oyuna girdikten sonra takımına canlılık getiren Okan nefis bir pasla Ahmet Dursun'u kaleci ile karşı karşıya bıraktı. Ahmet de klas bir vuruşla skoru 2-2'ye getirdi.

67'nci dakikada Tümer son çizgi yakınından kazanılan serbest vuruşu arka direğe ortaladı. Boş pozisyonda Ahmed Hassan'a sadece dokunmak kaldı: 3-2. 90+2'nci dakikada Okan'ın savunmanın arkasına uzattığı pasa hareketlenen Ahmed Hassan, kaleci Jevric'i de çalımlayıp topu boş kaleye göndererek maçın skorunu 4-2 olarak belirledi.

ANKARASPOR : 2 BEŞİKTAŞ : 4

STAT:19 Mayıs

HAKEMLER: Bülent Demirlek (6), Serkan Gençerler (6), Süleyman Özay (6)

GOLLER: Dk.7 Wederson (pen), Dk.29 Jaba, Dk.43 İ. Akın, Dk.47 A.Dursun, Dk.67 ve Dk.90+2 A. Hassan

SARI KARTLAR: Dk.27 A.Hassan, Dk.31 Koray, Dk.77 İ.Akın, Dk.86 Cordoba, Dk.89 Saffet


ANKARA

Jervic (4)

Hasan (5)

Savaş (5)

Şenol (4)

Wederson (5)

Musa (5)

Hürriyet (5)

Molnar (4)

(Dk.74 Halit 3)

Erman (4)

(Dk.46 M.Sarp 4)

Tita (5)

Jaba (5)

(Dk.46 Saffet 4)


BEŞİKTAŞ

Cordoba (5)

İ.Toraman (6)

Koray (6)

Çağdaş (4)

(Dk.36 Okan 8)

İ.Üzülmez (5)

A.Güneş (5)

A.Hassan (8)

Tayfur (5)

İ.Akın (6)

Tümer (5)

(Dk.74 A.Yıldırım 3)

A.Dursun (7)

(Dk.78 Tayfun )
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!