Kartal ezdi geçti: 3-0

Güncelleme Tarihi:

Kartal ezdi geçti: 3-0
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ligin ilk haftasında Ankaragücü'nü farklı yenen siyah beyazlılar Antalya'da da coştu. Maça Ohen'in golüyle başlayan Beşiktaş, son 7 dakikaya da Mehmet ve Oktay'ın ayağından iki gol sığdırdı.

5. dakikada Del Solar, orta sahadan Antalyaspor ceza yayı üzerine nefis bir pas gönderdi. Mehmet, gerilerden gelen Ohen'i ceza alanına kaçırarak, ‘‘Al da at dercesine'' topu bıraktı, Ohen defansı ve kaleciyi geçerek Beşiktaş'ı öne geçirdi: 1-0.

27. dakikada Serdar'ın soldan yaptığı ortada ceza alanı içinde topu eliyle indiren Oktay'ın sert şutu üst direkten döndü. Hakem, serbest vuruş kararı verdi.

43. dakikada Oktay sol kanattan Guintchev ve Burhan'ı çalımlayarak kaleye sert vurdu. Kaleci Adnan'ın çeldiği top direğe çarparak kornere çıktı.

45. dakikada Oktay'ın sağ kanattan gönderdiği topu ceza alanı içinde Ohen kontrol etti. Nijeryalı futbolcu, Mehmet'e pas çıkardı. Mehmet'in sert şutu kaleye giderken Burhan son anda ayak koydu.

62. dakikada Del Solar orta alandan Mehmet'e nefis bir pas çıkarttı. Mehmet de aşırtma bir vuruşla kaleye gönderdi. Hakem, Mehmet'in ofsayt pozisyonunda olduğunu belirtti. 83. dakikada Beşiktaş ikinci golüne kavuştu. Mehmet, Antalyaspor savunmasını geçerek topu Oktay'a bıraktı. Oktay'ın kaleye vurduğu şut yah direkten döndü, gerilerden gelen kaptan Mehmet sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0. 85. dakikada Nihat sağ kanattan nefis çalımlarla indi. Ceza alanına yaptığı ortayı defans ve kaleci Adnan seyrederken Oktay ayak koyarak ağları havalandırdı ve skoru belirledi: 3-0.

Süper Perulu

Antalyaspor karşısında oyunun büyük bölümünde topa hakim olan siyah beyazlılarda Del Solar, mükemmel futbolu ile sahanın yıldızıydı. Şifo Mehmet bir gol atarken, bir golün de pasını verdi.

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Murat Ilgaz (**), Cengiz Akyüz (*), Burhan Mermer (**)

ANTALYASPOR: Adnan (**)- Guintchev (*) Dk.46 Dursun *), Orhan (*), Burhan (**), Ahmet (*)- Olgun (*) (Dk.46 Kamil *), Rogerio (**), Mustafa (**), Nuri (**), Bayram (*) (Dk.71 Musiç **)- Fazlı (**)

BEŞİKTAŞ: Fevzi (***)- Erkan (***), Tayfur (***), Alpay (***), Mutlu (***)- Oktay (***), Sellami (*) (Dk.56 Yasin **), Del Solar (****), Serdar (**) (Dk.50 Rahim **)- Ohen (***) (Dk.83 Nihat **), Mehmet (***)

GOLLER: Dk.5 Ohen, Dk.83 Mehmet, Dk.85 Oktay

SARI KARTLAR: Sellami, Mehmet (Beşiktaş)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!