Kars'ta 'Sıcak yuva tok karın' projesi

Güncelleme Tarihi:

Karsta Sıcak yuva tok karın projesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 11:01

Kars'ta 'Sıcak yuva tok karın' projesi

Haberin Devamı


KARS, (DHA)- Kars Belediyesi ile Kafkas Üniversitesi işbirliği ile yürütülen 'Sıcak yuva tok karın' projesi beğeni topladı.
    Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet dersi kapsamında Belediye tarafında finanse edilip yürütülen Sıcak yuva tok karın projesinde görev aldı. Öğrenciler, bakımları yapılan kişileri evlerinde ziyaret ettiler. Yaşlı, bakıma muhtaç ve kimsesiz olan vatandaşlara evde bakım hizmetini iki yıldan bu yana sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bu konuda şunları söyledi:
    "Sıcak Yuva Tok Karın sloganı ile yola çıkılarak tamamen belediyemizin finanse ettiği bir hizmettir. Projemiz kapsamında 3 kadın 3 erkek çalışan ile toplamda 32 haneye bakım verilmektedir. Bunların 10'u engelli, 25'i kadın ve 7'si erkektir. Hizmetler 1 kadın 1 erkek 3 grup halinde yapılmakta, günlük olarak her grup 2 eve hizmet vermektedir. Verilen hizmetler ev temizliği, kişisel temizlik ve sağlık hizmetidir. Hizmet verdiklerimizin tansiyon ve şeker ölçümünü de alıyoruz. Haftada bir gün personellerimiz ve kurum aracımız eşliğinde vatandaşlarımızı evlerinden alarak hastaneye götürüyor, gerekli işlemleri yaptırdıktan sonra tekrar evlerine bırakıyoruz. İstek doğrultusunda alışveriş yapma, boya, tamirat, bahçe gibi işleri de yapılıyor. Şehrimizde huzur evi olmadığı için yaşlı, bakıma muhtaç ve kimsesi olmayan vatandaşlarınıza kendi evlerinde alışmış oldukları düzenleri bozulmadan hizmet verilmektir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!