Karnavalda kostüm yarışması

Güncelleme Tarihi:

Karnavalda kostüm yarışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 08:57

Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan “Portakal Çiçeği Karnavalı”nda bu yıl “Kostüm Tasarım Yarışması” da düzenlenecek.

Haberin Devamı

Yarışmada, tema sınırlaması olmamasına karşın, Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ruhunu temsil edecek siyasi ve dini içeriği olmayan, baharı, bereketi, renkliliği, canlılığı, eğlenceyi, birlikteliği ve barışı temsil edecek tasarımlar değerlendirilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, bitmiş kostüm tasarımının fotoğrafını, tasarım hikayesi ile birlikte 27 Mart tarihine kadar info@nisandaadanada.com adresine ileterek başvuruda bulunabilecekler. Kurum ve bireylerin yalnızca bir kostüm tasarımı ile katılabilecekleri yarışmada jüri; Ümit Temuçin başkanlığında her biri Adana’lı olan ünlü modacılar Selma State, Duygu Şenyürek, Mustafa Soydan ve Naci Sezgek’ten oluşacak. Karnaval Komitesi, yaratıcılıklarını kostümlere taşıyacak herkesi, yarışmaya bekliyor ve kazansın kazanamasın birbirinden ilginç tasarımlar ile karnaval kortejine katılmaya davet ediyorlar.

Haberin Devamı

Herhangi bir yaş sınırlaması olmayan yarışmanın ilk etabında en yaratıcı kostümlerden 10’u finale kalacak. Jüri, finale kalan kostümler arasından ilk 3 dereceye girenler belirlenecek ve belirlenen bu isimler 3 Nisan tarihinde açıklanacak. Birincilik ödülü, Jüri Başkanı Ümit Temurçin ile İstanbul’da Türk moda dünyası ve Türk modacıların markalaşma serüvenini deneyimlemek ve İstanbul Moda Akademisi ziyaretinin de bulunduğu 2 gece konaklamalı İstanbul gezisi olacak. İkinci olan yarışmacı ise modacı Selma State ile Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’da gerçekleştirelecek ilk defilenin backstage’inde çalışma imkanına sahip olacak. Yarışmanın üçüncüsü de kazandığı tasarımını Mustafa Soydan ile birlikte özel olarak yeniden çizecek ve bu kostüm kendisine hediye edilecek.

Yarışmada ilk 3 dereceyi paylaşanlar Sephora’dan özel çanta ile ödüllendirilirken, kostüm tasarımları Adana Beymen Mağazası’nda da sergilenecek. Tasarımlar ayrıca 3 Nisan akşamı yapılacak lansman ile özel davetlilere ve basına tanıtılacak ve jüri üyesi Duygu Şenyürek’in blog sayfasında da paylaşılacak. Bu tasarımlar Portakal Çiçeği Karnavalı kortejinde de özel olarak yer alacak.

Haberin Devamı

3. Portakal Çiçeği Karnavalı Kostüm Tasarım Yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgileri www.nisandaadanada.com web-sitesinde bulabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!