Karnaval gibiydi

Güncelleme Tarihi:

Karnaval gibiydi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2005 02:02

İngilizler Taksim, İtalyanlar ise Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Bu merkezlerde düzenlenen aktivitelerle zafer şarkıları söyleyip coştular.

Futbolun kalbi İstanbul'da attı ve dünyanın gözü Türkiye'nin üzerindeydi. Milan ile Liverpool'u karşı karşıya getiren Şampiyonlar Ligi Finali için yaklaşık 50 bin İngiliz ve İtalyan İstanbul'a gelirken, 200 ülkede TV'den canlı yayınlanan maçı yaklaşık olarak 3 milyar kişi izledi. İngiliz taraftarlar Taksim, İtalyanlar ise Sultanahmet Meydanı'nda toplandı.

Forma, atkı ve bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturan Milan ve Liverpool taraftarları, sponsor firmaların da hazırladığı çeşitli aktivitelere katılıp, zafer şarkıları söyleyip eğlendi. İngiliz taraftarlar buldukları her yere, otobüs durakları, işyerlerinin duvarları dahil takımlarının pankart ve bayraklarını asarak, gövde gösterisinde bulundu. Taraftarlar öğleden sonra otobüslerle stada getirildi.

Taraftarlar maç saatine kadar Atatürk Olimpiyat Stadı'nda da benzer etkinliklerle coştu. Liverpool Belediye Başkanı Franck Roderic, "Güzel bir misafirperverlik sergilendi. Harika ağırlandık. Bu final maçıyla bu harika kenti, dünyaya gösterme fırsatımız oldu" derken, Milano Belediye Başkanı Gabrielle Albert "Türkiye AB'ye girmek üzeredir. Böyle önemli bir geçmişi olan bir şehirden yeni ve parlak bir geleceğe doğru yol alırken biz de sizi destekliyoruz" yorumu yaptı.

MAÇTAN NOTLAR

Dev Final'e 2 dev ekran

ŞAMPİYONLAR
Ligi final maçı Taksim'de kurulan dev ekrandan canlı olarak izlendi. Milan ve Liverpool takımları arasında yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçını sporseverler Taksim'de 2 dev ekrandan canlı olarak izledi.

PTT’den özel damga pulu

PTT,
İtalya'nın Milan ile İngiltere'nin Liverpool takımları arasında İstanbul'da oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi 2004-2005 sezonu final maçı anısına özel damga pulu uygulaması yaptı. 09.00 ile 17.00 saatleri arasında, günün anısına uygulanan özel pulda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin amblemi yer aldı.

Bir bardak bira 20 YTL

ŞAMPİYONLAR
Ligi Finali için İstanbul'a gelen Liverpool taraftarları, Avrupa yakasındaki dükkanlarda bira bırakmadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren bira içmeye başlayan İngilizler dükkanlardaki biraları kısa sürede tüketti. Taksim'de öğle saatlerinde bir şişe biranın fiyatı 8 YTL'ye çıktı. Bölgede bulunan lüks otel ve restaurantlarda ise bir bardak biranın 20 YTL’ye kadar alıcı bulduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!