Karnaval başlıyor, dünya yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Karnaval başlıyor, dünya yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 22:18

Güney Amerika’da ilk kez düzenlenecek oyunlarda 17 gün boyunca 2 bin 488 madalya sahiplerini bulacak. 206 ülkeden yaklaşık 11 binden fazla sporcu, 28 spor branşı içinde yer alan 39 dalda mücadele edecek. Organizasyon 37 tesiste gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

DÜNYA sporunun kalbi 17 gün boyunca Rio’da atacak… Usain Bolt’tan, Michael Phelps’e; ABD’nin kadın ve erkek basketbol takımlarından, Brezilya Futbol Takımı’na; Williams kardeşlerden, Saori Yoshida’ya kadar dünya sporunun en önemli isimlerinin aralarında bulunduğu yaklaşık 11 binden fazla sporcu Brezilya’daki spor şöleninde boy gösterecek. Tarihin ilk mülteciler takımı da 10 kişilik ekiple bugünü, yarına bağlayan gece saat 02.00’de açılışı yapılacak ve meşalesi yakılacak Rio Olimpiyat Oyunları’nda dünya mültecilerini temsil edecek.

AÇILIŞ TÖRENİ MARACANA’DA

TARiHiNDE ilk kez Güney Amerika’nın ev sahipliğini yapacağı Olimpiyat öncekilerden biraz farklı olacak.. Brezilya’daki ekonomik kriz, yoksulluk, güvenlik zafiyeti ve Zika virüsü gibi olumsuz etkenlerin gölgesinde geçecek Olimpiyatlar’a ilgi yine de büyük. Futbol mabedi Maracana Stadı’ndaki 80 bin kişinin takip edeceği müthiş seramoni de merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İÇİN İLKLERİN OLİMPİYATI

REKOR sayıyla 21 branşta katıldığımız olimpiyat oyunlarında tenis, modern pentatlon ve kanoda ilk kez varız. 2 yedek haricinde 103 sporcuyla katıldığımız Rio’da binicilik, eskrim ve kürek branşlarına da ilk kez kota alarak katıldık. Jimnastikte 108 yıl sonra ilk kez bir erkek sporumuz Ferhat Arıcan’la Olimpiyat’ta temsil ediliyoruz.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!