Karlıova'da elektrik kesintisine esnaf tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Karlıovada elektrik kesintisine esnaf tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 12:01

Karlıova'da elektrik kesintisine esnaf tepkisi

Haberin Devamı

Serkan BİNGÖL/ KARLIOVA (BİNGÖL), (DHA)-  BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde, esnaf sık sık elektrik kesintileri olduğunu belirterek, tepkilerini dile getirdi.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, bölgede başlayan elektrik kesintileri vatandaşların ve esnafı isyan ettirdi. Karlıova İlçesi'nde elektrik kesintileri yüzünden, elektrikli cihazları zarar gördü. Yıllardır elektrik kesintisinin yaşandığı ilçede, sorunun çözümü için vatandaşlar Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne yaptıkları başvurulardan sonuç alamadı.
Elektrik kesintisine tepki gösteren Karlıova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bingöl, kesintilerden dolayı birçok esnafın zarar gördüğünü belirterek, "Normal şartlarda elektrik gitmeden bir gün önce haber verilmesi gerekiyor. Haber verilmesi halinde esnafımız önlemlerini alır. Haber verilmeden elektrik kesintileri yaşıyoruz, bu da büyük bir sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Elektrik kesintisinden dolayı halkımız nedenini öğrenmek için elektrik şirketini arayıp bilgi almak istiyor ama ne yazıkki kesintilerin neden yaşandığını bilmediklerini söyleyerek bilgi vermiyorlar. Sanayiciler dükkanlarını kapatıyor iş yapamaz halde, akaryakıt istasyonlarında pompalar çalışmamakta, marketler soğutucu gıdalar satamaz halde. Halkımız; tavuk dolapları çalışmadığından dolayı beyaz et tüketememekte, belediyeye ait olan fırınımız ekmek çıkaramaz hale geldi. İlgili yerlere sesimizi duyurmak istiyoruz, bizi, ilçemizi duyun artık" dedi. 
Market işletmecisi Yusuf Bingöl ise, "Kıt kanaat geçinip aldığımız elektronik aletlerimiz hasar görüp, maddi olarak da bu durumdan olumsuz etkileniyoruz. Bu lüksü bir kenara bırakırsak, insanlar kişisel bakım ve temizliğinde bile problemler yaşıyor. Kimsenin bize bunu yaşatmaya hakkı yok. Dilerim bu konuda kalıcı çözümler üretilir ve halkımız normal insanın sahip olduğu meşru haklarından faydalanırlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!