Karlar erimeden Pilottepe

Güncelleme Tarihi:

Karlar erimeden Pilottepe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 10:19

Karlar erimeden Pilottepe

Haberin Devamı

Malik GÖDELİNER/ULUKIŞLA(Niğde), (DHA)- ADANA Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) üyeleri, Niğde'nin Ulukışla sınırları içerisinde Bolkar dağlarının 3 bin 100 metre yüksekliğinde ki Pilottepe’ye bahar tırmanışı yaptı.
'Karlar erimeden Pilottepe' etkinliğine 30 dağcı sporcu katıldı. Görkemli yapısıyla dağcıların ilgisini çeken Pilottepe tırmanışı Meydan mevkiinden başladı. Prodoss Kulübü dağcılık sporcuları, yağmur, sis ve zaman zaman kar yağışı altında Karagöl’e ulaştı. Kısa bir molanın ardından Çiniligöl’e çıkan katılımcılar donmuş göl üzerinde anı fotoğrafları çekildi. Pilottepe tırmanışına devam eden grup, kar ile kaplı olan rotada olumsuz hava koşullarına rağmen zirveye ulaşmayı başardı. Üyeler, kar ve soğuk hava nedeniyle kısa bir mola ve zirve fotoğraflarının çekiminden sonra inişe geçti. Bazı yamaçlarda kayarak iniş yapan grup üyeleri keyifli bir gün yaşadı.

Prodoss Kulüp Başkan yardımcısı Murat Arıkan, "Dağcılar için yılın her mevsiminde Bolkarlar da bulunan Pilottepeye çıkmak,  tırmanış ve harikalude manzarası nedeniyle oldukça zevklidir. Tırmanış sırasında Bolkarların incisi olan Karagöl ve Çiniligöl'ü görmek, zirveden Karagöl’ü seyretmek ayrı bir güzelliktir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!