Karizması da parası da burada geçmedi

Güncelleme Tarihi:

Karizması da parası da burada geçmedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 00:00

Acarkent’teki villasından sıkılan Quaresma, The Ritz- Carlton Oteli’ndeki 4 odalı daireyi görünce büyülendi ama...

Haberin Devamı

ASLINDA Quaresma’nın hikayesi bize hiç de yabancı değil. Çocukluğu, gözümüzün önündeki birçok Türk oyuncunun çocukluğu ile benzerlikler gösteriyor. Coğrafya farklı olsa da yaşananlar neredeyse fotokopi gibi. Zaten Quaresma da çocukluğunun yokluk içinde geçtiğini vurgulayarak, “Hem yoksulluğun dibini, hem de zenginliğin zirvesini yaşadım” ifadeleriyle zor bir hayatın içinden çıktığını belirtiyor. “Çok yoksul bir ailede büyüdüm. Tek odalı bir evde yaşadım” diyerek gecekonduda büyümenin zorluğuna değiniyor...

5 bin dolarlık villadan sıkıldı

Yukarıdaki ifadeler, Quaresma’nın Beşiktaş Dergisi’ne daha önce verdiği röportajdan bir alıntı. Q7 lakaplı yıldız futbolcu, kazandığı milyonlar sayesinde tek odalı gecekondudan süper lüks evlere geçiş yapsa da bir noktada tıkanıp kalıyor. Nasıl mı? Konumuz yine bir ev olayı. Ancak buraya Q7’nin karizması da, parası da yetmedi! Geldiği gün kulübün kendisine aylık 5 bin dolar kira bedeli karşılığında tahsis ettiği Beykoz Acarkent’teki villadan sıkılan Quaresma, İstanbul’un merkezinde boğaz manzaralı bir otelde 4 odalı bir rezidans kiralamak ister. İnönü Stadı’nın yanında bulunan Ritz Carlton Oteli’nde rezidansın sahibinden randevu alınır.

Haberin Devamı

Sana ayrıcalık yapamayız

 Rezidansı çok beğenen Q7, aylık kira bedelini sorar. 30 bin dolar gibi uçuk bir rakam talep eden rezidansın sahibinin aslında, dairesini bir futbolcuya kiralamak gibi niyeti yoktur. İşi yokuşa sürer.  Ne de olsa kira bedelinin yarısını kulübün ödeyeceğini düşünen Quaresma, “Tamam, kabul ediyorum” der.
Görüşmenin ardından yönetime konuyu açan Portekizli yıldız, hiç ummadığı bir tepkiyle karşılaşır. Beşiktaş Genel Sekreteri Fahrettin Curoğlu, “Bu konuda her yabancı futbolcuya eşit davranıyoruz. Ödediğimiz kira bedeli belli. Sana ayrıcalık yapmamız mümkün değil” der.

İki yılın garantisi var mı?

/images/100/0x0/55ea251af018fbb8f86df29e

Curoğlu’ndan olumsuz yanıt almasına rağmen beğendiği rezidansı tutmaya karar veren Quaresma, daire sahibinin kapısını bir kez daha çalar ve “O daireyi çok beğendim. İstediğiniz aylık 30 bin doları vereceğim” dese de bu kez başka engellerle karşılaşır.
Quaresma’ya rezidansını kiralamamakta kararlı olan dairenin sahibi işi daha da abartır: Mekanın konumu ve güzelliği ortada. Bu kirayı 2 yıllık peşin istiyorum.” Q7 bunun üzerine, “Ben burayı sezon sonuna kadar kiralamak istiyorum. İstanbul’da iki sene kalacağımın garantisini sen verebilir misin?” diyerek sinirli bir şekilde görüşmeyi  terk eder.

Haberin Devamı

Boğazı ve stadı görüyor

Ricardo Quaresma’nın çok beğendiği halde kiralayamadığı rezidansın olduğu The Ritz-Carlton Otel, İstanbul’un en güzel manzaralı bölgelerinden birinde yer alıyor. Şişli Elmadağ’daki otel, hem Boğazı, hem de Fiyapı İnönü Stadı’nı görüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!