Karısına şiddet uygulayan personelin maaşı eşine

Güncelleme Tarihi:

Karısına şiddet uygulayan personelin maaşı eşine
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 16:09

- Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi çalışanlarına yönelik imzalanan sözleşmeye göre, eşine şiddet uygulayan erkek personelin maaşı, başvurusu halinde eşine ödenecek

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Muratpaşa Belediyesi çalışanlarına yönelik toplu iş sözleşmesi, Belediye Başkanı Murat Uysal ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında imzalandı.

Başkan Uysal, imza töreninde yaptığı konuşmada, sözleşmede sadece ücret artışı içeren çalışmaları değil, kadına şiddetin durdurulması ve engelli personel ile vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik hedefleri de gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Belediyede taşeron firmalar kanalıyla çalışan işçiler dahil tüm çalışanlarla toplu sözleşme imzalayabilme, müzakere edebilme hakkına kavuşulduğu yıllara ulaşmayı umduğunu dile getiren Uysal, "Ben de emekçiyim. Burada işveren bütün toplumdur. Bunun iç huzuruyla hep birlikte gönül rahatlığıyla hizmet üretelim. Muratpaşa'da vereceğiniz hizmet, ülkemizin geleceğindeki sendikal haklara vereceğimiz hizmettir. Üreteceğiniz nitelikli hizmet, verilen ücretin net karşılığıdır" dedi.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından toplu sözleşme, Başkan Uysal ile Tüm Bel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Çalı Burunucu ve şube başkanı İlhan Karakurt tarafından toplu sözleşme imzalandı.

Sözleşmede, "Çalışan erkek personelin eşine fiziksel şiddet uygulaması ve eşinin başvurusu halinde, o ay ödenmesi gereken toplu sözleşme ücreti kendisine ödenir" maddesi de yer alıyor. Maddeye göre eşine şiddet uygulayan erkek personelin o ayki maaşı, şiddet gören eşine verilecek. Ayrıca kadın personele 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde 1 gün ücretli izin verilecek.

Sözleşmede Engelliler Haftası'nda engellilere 1 gün ücretli izin verilmesinin yanı sıra "Engelliler Haftası'nda bakmakla yükümlü olduğu birinci derecede yatalak yakını bulunanlara bin lira ödeme yapılır" maddesi de bulunuyor.

Sözleşmeye göre 425 personele 800- bin 300 lira aylık iyileştirme zammı, yılbaşı, 1 Mayıs İşçi Bayramı, Ramazan ve Kurban bayramlarında biner lira, ayrıca yılda bir kez bin lira eğitim yardımı sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!