Karın germe 30-60 yaş arasında yaptırılmalı

Karın bölgesinin ön duvarında sarkma, gevşeme, ciltte çatlak gibi problemler baş gösterdikten sonra bilinçli diyet ve ezgersiz bile fayda sağlamıyor.

Haberin Devamı

Bu nedenle hafif ve orta derecedeki sarkmalarda, yağlanmalarda liposuction, daha yüksek derecedeki sarkma ve yağlanmalarda ise karın germe ameliyatına başvuruluyor.

Bilinçsizce yaptıkları ve sporla desteklemedikleri diyetler, doğumlar, sık kilo alıp verme gibi nedenler yüzünden kadınların ciltlerindeki elastikiyet zamanla kayboluyor. Bir süre sonra karın bölgesinin ön duvarında sarkma, gevşeme, ciltte çatlak gibi problemler baş gösteriyor. Bu sorunlar oluştuktan sonra bilinçli ve düzenli bir şekilde diyet yapılsa da fayda görülmüyor. Bu nedenle hafif ve orta derecedeki sarkmalarda, yağlanmalarda liposuction, daha yüksek derecedeki sarkma ve yağlanmalarda ise karın germe ameliyatına başvuruluyor.

Karın germe ameliyatı genel anestezi altında yapılması gereken bir operasyon olduğundan, bu sorundan muzdarip kadınlar ameliyat gerektirmeyen çözümleri araştırıyor. Ancak ileri derecede sarkmalar, gevşemeler, yağlanmalar söz konusuysa, karın germe ameliyatı dışında hiçbir yöntemle istenilen sonuç elde edilemiyor. Sarkık, gevşemiş bir karın görmek istemeyenlere de, ameliyattan başka önerecek seçeneğimiz bulunmuyor.

Haberin Devamı

AMELİYAT YAKLAŞIK 3 SAAT SÜRÜYOR

Ameliyatı planlamadan önce check-up istiyoruz. Çünkü var olan riskleri bilirsek, ameliyat planlamasını da daha sağlıklı yapabilmemiz mümkün oluyor.

Bu tür ameliyatlardan önce hastalara çok ayrıntılı bilgi vermek de önemli... Büyük vaatlerde bulunmamak, gerçekçi olmayan beklentiler oluşturmamak gerekir.

Çünkü karın germe ameliyatı ciddi bir ameliyattır, ameliyathanede yapıldığından diğer ofis ortamı uygulamalarına benzemez.

Ameliyatta deri fazlalarını almanın, ön karın duvarını gerginleştirmenin dışında liposuction da yapabiliriz. Eğer karın germe ameliyatı tek başına yapılıyorsa, 2,5-3 saat sürerken, liposuction ile birlikte yapıldığında bu süre 3 saati aşabiliyor.

Karın germe ameliyatının ardından hastayı bir gece hastanede tutuyoruz, içeri dren koyuyoruz, iki veya üç gün sonra bu drenleri de çıkarıyoruz. En önemlisi de bu büyük operasyondan önce bazı ağrı kesiciler vererek, ameliyat sonrası ağrılı süreci hastanın mümkün olabilen en rahat şekilde atlatmasına yardımcı oluyoruz.

Haberin Devamı

DOĞUMDAN SONRA 1 YIL BEKLENMELİ

Ameliyat sırasında karın ön duvarını gerginleştirerek, buradaki kasları, dokuları toparlıyoruz. Liposuction yardımıyla da fazla yağlardan, hastanın sağlığını riske atmayacak kadar bir miktarını alıyoruz. Ardından bikini/çamaşır çizgisi içinde kalacak dikişlerle alanı dikiyoruz. Ameliyattan sonra dikişlerin korunmasının ne kadar önemli olduğunu hastalarımıza tekrar tekrar hatırlatıyoruz.

Bu ameliyatların 30-60 yaş arasında yapılması lazım. 50-60 yaşındaki kişilere yapıyorsak genel sağlık koşullarının ne kadar elverişli olduğuna bakıyoruz. Sağlık koşulları elvermeyen bir kişiye, sırf güzelleşmek istiyor diye operasyon yapmak doğru değil.

Haberin Devamı

Bu arada kadınlar gebelik sonrası vücutlarında oluşan sarkmadan kurtulmak için de karın germe operasyonu isteyebiliyor. Burada vurgulamak istediğimiz en önemli unsur şudur: Gebelik süreci 9 aylık bir zaman dilimidir. Bu zaman diliminde ve sonrasında vücutta birçok ciddi hormonal değişiklik olur. Vücuttaki ödemlerin kaybolması, hormonal dengelerin değişmesi için altı ay ile bir yıl arası bir zaman aralığında beklemek gereklidir. Bu sürede vücut kendi kendine toparlanır. Her şey normale döndüğünde, sağlık koşulları elveriyorsa ameliyat edilebilir.

 Bu tür geniş kapsamlı ameliyatlardan sonra dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Bunların başında da dikişleri korumak geliyor. Ameliyattan sonra hastalar 2-3 gün arayla pansumana geliyor. Üçüncü günden itibaren de hafif yürüyüşler yapabiliyor, yaklaşık bir hafta 10 gün içindeyse işine dönebiliyor.
Dikişlerin alınması için 10-15 gün kadar bir süre gerekiyor.

Ağır sporların yapılmaması, hafif yürüyüşlerle hareket edilmesi, yatarken de dikişlerin gerilmemesi önem taşıyor. Ameliyattan sonra sağlıklı ve düzenli beslenmenin kalıcı bir alışkanlık haline gelmesi, kilonun korunması, düzenli spor alışkanlığı edinilmesi gerekiyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları