Karesi'de kültür ve sanat günleri aşure hayrıyla başladı.

Güncelleme Tarihi:

Kareside kültür ve sanat günleri aşure hayrıyla başladı.
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 10:10

Karesi'de kültür ve sanat günleri aşure hayrıyla başladı.

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Karesi Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Karesi Kültür ve Sanat Günleri, aşure hayrıyla başladı.

Karesi Kültür ve Sanat Günleri'nin bu yıl üçüncüsü yapılıyor. AK Partili Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın da katılımıyla etkinlik kapsamında aşure hayrı düzenlendi. Başkan Yılmaz, kazan başına geçip halka aşure ikram etti. Etkinlikler için 20 gün boyunca konserler, imza günleri, söyleşiler ve sergiler düzenlenecek. Karesi Belediyesi'nin kurulduğu günden beri kültür ve sanata önem verdiğini kaydeden Başkan Yılmaz, halkın 20 gün süreyle kültür ve sanata doyacağını söyledi. Yılmaz, "Karesi kişilikli, kimlikli şehir olsun diye yola çıktığımız 2014 Mart ayından itibaren yaptığımız etkinliklerle, Balıkesir'in değerlerini ortaya koymak, bunların görülebilir hale gelmesi ve sanatçılarımıza değer vermek önceliğimiz oldu. Bunun yanında öğrencilerimize tiyatro zevkini tattırmak, tiyatro oynamak isteyen insanlarımıza bu duyguları yaşatmak, caz dinlemek isteyen insanlara, cazı performans olarak sunan sanatçılarla buluşturmak, bizim görevimizdi. Bu görevi yerine getirmek için uğraşıyoruz. Önümüzdeki 20 günlük sürede Balıkesir'de sanat, şiir, kitap, resim konuşulacak, kulüplerimizin farklı etkinlikleri konuşulacak. Bugün de bir sergimiz var. Dağcılık kulübümüzün yaptığı etkinlikleri gösteren farklı resim sergisi. Avlu Projesi içinde yer alan sergi salonumuz açıldı. Orada da farklı etkinliklerimiz var. Ekim ayı farklı etkinliklerle geçecek. Bir yıl boyunca yapılan performansların sunumları, gösterileri hepimize hayırlı olsun. Karesi'nin ismini 3.5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde sadece 80 milyonluk Türkiye'ye değil, uluslararası arenada da duyurma şerefine nail olduk. Bu hepimizin övgüyü hak ettiği bir nokta. Ben tüm Karesili hemşerilerime teşekkür ediyor, festivalimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Başkan Yılmaz'ın açılış konuşmasının ardından Karesi Belediyesi Gösteri Grubu yöresel halk oyunlarından örnekler sundu. Balıkesir Dağcılık Kulübü'nün faaliyetlerinden görüntülerin bulunduğu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Başkanı Yılmaz, Balıkesir Dağcılık Kulübü (BALDAK) Başkanı Naim Taraçar'a plaket verdi. Açılış kurdelesini BALDAK Başkanı ile birlikte kesen Yücel Yılmaz, daha sonra aşure kazanının başına geçip onlarca vatandaşa aşure dağıttı.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!