"Kardeşim olmadan asla"

Güncelleme Tarihi:

Kardeşim olmadan asla
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2011 12:55

Aroma Bayanlar Voleybol 2. Ligi ekiplerinden Çanakkale Belediyespor'un bu yıl Beşiktaş'tan transfer ettiği tek yumurta ikizleri Hayriye ve Hazal Ubeyli'yi yeni takımları da ayıramadı.

Hayata aynı anda “merhaba” diyen, birlikte büyüyen, aynı okullara giden Hayriye ve Hazal Ubeyli'nin (17) spor yaşantısı da birlikte başladı. 1994 yılında Kayseri'de doğan ikizler, spor hayatına kuzenleri Mahir Seylan'ın teşvikiyle 11 yaşında başladı. İlk olarak Ankara temsilcisi Emlak TOKİ'de 2 yıl forma giyen Ubeyli kardeşler, daha sonra İstanbul takımı UPS'de 3 yıl birlikte ter döktü. Beşiktaş'ta da 1 yıl mücadele eden Hayriye ve Hazal Ubeyli, bu yıl Aroma Bayanlar Voleybol 2. Ligi ekiplerinden Çanakkale Belediyespor'a transfer oldu.

Smaçör Hazal ile pasör Hayriye'nin anne karnında başlayan birliktelikleri spor yaşantıları boyunca transfer oldukları takımlarda da devam etti.

İkizlerden Hayriye Ubeyli, bir günde evde oturdukları sırada voleybol oynayan kuzenlerinin geldiğini, o dönemde boylarının uzun olduğunu belirterek, “Bizleri voleybol oynamaya teşvik etti ve böylece spor yaşantımız başladı. 6 yıldır birlikte oynuyoruz. Transferlerimiz hep beğenilip oldu. Bundan sonraki amacımız spor yaşantımız boyunca hep aynı takımlarda mücadele etmek. Farklı takımlara gidip, rakip olmak istemiyoruz” diye konuştu.

Maçlar sırasında ilginç anıları olduğuna değinen Hazal Ubeyli ise, “Bir maçta bizi karıştırıp ceza verdiler. 'İkiziz' deyince hatalarını düzelttiler. Çoğu zaman rakip takımın oyuncuları da bizleri karıştırıyor. Bazen bu durum maç içinde avantaj yaratıyor” dedi.

Hayriye Ubeyli, spor yaşantısını eğitimden önce düşündüklerini ifade ederek, “Eğitimi düşünseydik voleybolu ciddi yapmazdık. Voleybolu artık bir hayat olarak düşünüyoruz. Çok küçük yaştan beri voleybol için düzenimizi değiştiriyor, farklı ortamlara giriyoruz. Bu kolay değil. O yüzden hayat olarak voleybolu, sporu benimsedik. Bundan sonra da Hazal ile birlikte çok güzel hedeflerimiz var. Milli takım olur mu olmaz mı? onu bilmiyoruz. Yaşımız küçük ama birinci lig takımlarında mücadele etmek istiyoruz ve bunu gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Hatta Çanakkale Belediyespor'u birinci lige çıkarmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Hazal Ubeyli, ilerleyen dönemde farklı bir kulüpten transfer teklif aldıkları takdirde ayrılmalarının söz konusu olup olamayacağı şeklindeki soruya, “Ayrılabiliriz, çünkü belirli hedeflerimiz var. Hedefler doğrultusunda bu olabilir” yanıtını verdi.
Hayriye Ubeyli ise aynı soruya, “Bir kulüpten transfer teklifi alsam, önce 'kardeşim olmadan asla' derdim. Ancak ayrı ayrı takımlarda oynamak zorunda kalsak, oynardık herhalde...” diye cevapladı.
(BYR-MTE)
09:26 01/09/11
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!