Kardeş köprü 8 Kasım’da açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kardeş köprü 8 Kasım’da açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 02:00

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen bulvar, park, arıtma tesisi, koruma evi, yaya üst geçidi ve köprü gibi 88 proje ve hizmet alanının toplu açılışı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Başkan Melih Gökçek’in katılacağı törenle 8 Kasım Salı günü yapılacak. Törende Fatih Köprüsü’ne alternatif olacak Yavuz Sultan Selim Bulvarı başta olmak üzere 88 proje ve hizmet alanı Ankaralıların kullanımına sunulacak.

Haberin Devamı

 

Kardeş köprü 8 Kasım’da açılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki gün yapımı tamamlanan ve açılışı yapılacak olan Keçiören Yavuz Sultan Selim Bulvarı’nda incelemelerde bulundu.

Kardeş köprü 8 Kasım’da açılıyor

CHP’DEN KÖPRÜNÜN ADINA ‘KARARGAHTEPE’ ÖNERİSİ

Öte yandan Keçiören Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri, ilk olarak ‘Yeni Keçiören Bulvarı’ olarak bahsedilen yeni bulvara ‘Yavuz Sultan Selim’ isminin verilmesini eleştirerek bulvarın Basınevleri kısmında bir araya geldi. İsim değişikliğinin Büyükşehir Belediyesi İsimlendirme Komisyonu’nda görüşülmeden yapıldığını savunan CHP Büyükşehir Belediyesi Keçiören Meclis Üyesi Mustafa Sarıgül, grup adına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Haberin Devamı

GÖREVE DAVET EDİYORUZ

“Daha önce ‘Yeni Keçiören Bulvarı’ olarak açıklanan projenin adı ‘Yavuz Sultan Selim’ olarak yazıldı. Meclis üyelerinin iradeleri yok sayılıyor. Ayrıca o bölgenin tarihsel özellikleri ile verilen ismin hiçbir ilgisi bulunmuyor. Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren ordumuzun ilk Genelkurmay Karagahı bu bölgede bulunuyor. bölge Karargahtepe olarak adlandırılıyor. Büyükşehir yetkililerini göreve davet ediyoruz. Projenin adı ‘Karargahtepe Köprüsü’ olmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!