Kardeş belediyeden Ahlat’a yatırım ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Kardeş belediyeden Ahlat’a yatırım ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 11:07

Kardeş belediyeden Ahlat’a yatırım ziyareti

Haberin Devamı

Halil ÜLKER/AHLAT (Bitlis), (DHA)- BİTLİS'in Ahlat İlçe Belediyesi ile kardeş belediye olan Konya Büyükşehir Belediyesi'nden gelen teknik bir heyet ilçede incelemelerde bulunmaya başladı. Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, kardeş belediyelerinin desteği ile ilçede önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Kardeş belediyeden gelen ekibi makamında kabul eden Belediye Başkanı Çoban, bu kardeşliğin ilçe için çok olumlu neticeler doğuracağını söyledi. Çoban, "Konya Büyükşehir Belediyesi ile Ahlat Belediyesi, özellikle de iki Selçuklu merkezinin kardeş belediyeciliği, Ak Parti Genel Merkezinin de MYK'da aldığı kararla kardeş ilan edilmişti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızla da bir araya gelmiştik. Ankara'da da görüşme imkanımız olmuştu. Ancak orada alınan karar neticesinde teknik bir heyetin Ahlat'ı ziyaret etmesiyle, ilçemizde yapılabilecek çalışmaları birlikte değerlendirme noktasında bir kararda aldık. Bu konuda da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür ediyorum. 3 gündür Konya Büyükşehir Belediyesi'nden gelen teknik heyeti ağırlıyoruz. Yaptığımız görüşmeler neticesinde de daha sonra Konya ziyaretinde de biz bulunacağız. Bu 2 şehrin kardeşliği öyle zannediyorum ki Ahlat'a çok verimli neticelerde doğuracak. Hayırlı projelere adım atacağız. Konya Büyükşehir, Ahlat'ta önemli eserler bırakacaktır. Bizde bunun alt yapısını teknik heyetimizle birlikte hazırlıyoruz."dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı S.Şenol Aydın ise Ahlat'a hizmet etmekten mutlu olduklarını söyledi. Aydın, "Ülkemizin bu bölgesini Ahlat ve çevresini hasretle, özlemle ve birazda üzülerek izliyorduk. İnşallah burada yaptığımız istişareler Van Gölü'nde damla misali nasıl bir katkımız olabilir, bu konuları başkanımızla ve ekibiyle ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik. Bunları inşallah Konya'da başkanımıza rapor edeceğiz. Süreç devam edecek. Ama en kısa zamanda Ramazan'da burada olmak istiyoruz. Bu birlikteliğimizin ve yansımasının görülmesini istiyoruz. Teknik ekip olarak bir takım çalışmamalara şuanda başlamış durumdayız. Bunları en kısa zamanda neticelendiririz."diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!